Hihi!!! Kroppskomplekser og dameblader..

11

Yay! 😀

Jeg er en av dem som kan bli i dårlig humør av å lese for mange dameblader. Som om de glansede sidene hvisker mot meg «ikke tynn nok, ikke rik nok, ikke brun nok, ikke nok oppdatert på merkeklær-fronten, ikke party-klar nok»… Det er ikke bare meg, les denne innsiktsfulle og velskrevne posten hos Anathema.

Vi er jo forskjellige, og det blir feil å sparke alle tynne damer under en stol. Jeg sliter med vekta fordi jeg er syk, men tynne jenter kan også være veldig friske og sunne jenter. Det jeg ikke forstår er den estetikken hvor det å være «porno-tynn» er så flott, hvor man SER på jentene at de har sulta seg tynne! Nei, det forstår jeg ikke at er bra, og i dag fant jeg en kronikk av en mann (Dagfinn Nordbø), som heller ikke synes det er så bra. (Aftenposten: Hvem tenner på tynne damer.)

Nordbø har lest ELLE og gir oss noen perler av kommentarer om annonsene i bladet.  🙂

«…en annen mennesketype som internasjonale annonsører har skapt, nemlig Damene Fra Photoshop-planeten.»

Vi kjenner vel alle til denne prosessen, hvis ikke anbefaler jeg jo denne videoen.  Damene fra photoshop-planeten er egentlig skikkelig skumle. Eller hva med saltstang-jentene:

«Så er det jeansmerket Fornarina. Modellen er av type Saltstang, dvs. armene og beina er på tykkelse med saltstenger.»

Du må nesten lese resten av kronikken selv, han klarer virkelig å få frem hvor latterlig disse annonsene virkelig er. Jeg synes Nordbø har gode stikk mot en sjefredaktør som beklager seg over kvinners kroppskomplekser, samtidig som «Resten av bladet er sexfikserte annonser med syltynne modeller.»

Få også med deg:

Arachne: En mann, ikke et insekt

Sigrun: Setter ord på skjønnheten

Anathema: Dagens gladlesning

Share.

About Author

11 kommentarer

 1. Jepp, det var dagens gladlesning for meg! Jeg er enkel å glede – vis meg en mann som sier at han reagerer på all fotoshop-fiksingen av kvinner i dameblader, og jeg er happy.

  For øvrig: Takk for anbefalingen 🙂

  Anathema’s last blog post..Dagens gladlesning

 2. Og Litt i samme gate; sist jeg leste et manneblad, var jeg deppa resten av uka…
  Hører lite om de bladene – enn så lenge.
  Men bare vent.

 3. Jørgen » Ja, det kommer nok! Interessant at du sier det forresten, lurer jo også på hvordan menn oppfatter og påvirkes av bildene de presenteres for. Var det noe spesielt som skilte seg ut for deg?

 4. Hvis det finnes noen attraktive menn som tenner på tynne damer kan de jo bare ta kontakt…
  Jeg får alltid høre at jeg er for tynn, og det er kanskje sant men det er jo bare sånn jeg er. Jeg kan ikke legge på meg.
  Ikke at jeg i det hele tatt ligner på damene i motebladene, akkurat. De ser bare syntetiske ut, noe som selvsagt skyldes at de er blitt forandret i Photoshop. De er ikke virkelige, bare en slags fantasikvinne løst basert på en eller annen modell, som faktisk er ekte IRL.
  Jeg synes det hele er en fornærmelse mot oss mennesker, akkurat som om vi ikke er bra nok!

  Marina’s last blog post..Down in the dumps…

 5. Hm. Vel, jeg leste også kronikken, og ja, han har noen poeng, men jeg synes likevel han fokuserer litt feil, når han drar dette med tynnhet inn i det.

  Jeg personlig tenner ikke på damer fra photoshop-planeten, men om damen er tynn eller tykk har da lite å si – det er faktisk personligheten og utstrålingen som gir meg noe, utseende kommer egentlig i andre rekke.

  Nå skal det sies at jeg selvsagt har utseendemessige ting jeg legger vekt på, og som i utgangspunktet gjør meg interessert, men om det ikke er noe substans under, så kan de se ut som midtsidepiker så mye de vil for meg.

  Nå skal det jo sies at jeg aldri har hatt sansen for blonde bimboer da – jeg heller vel mer til Suicide Girls når det gjelder slikt.

  Uansett – poenget mitt var at det å være tynn overhodet ikke er en turnoff, nødvendigvis, men at det i såfall må være naturlig, og ikke se ut som noe forårsaket av en sultekur, eller for den del, photoshop.

  PoPSiCLe’s last blog post..Sjuk ja 🙁

 6. Marina » Jeg tror nok ikke du ser ut som en skummel saltstang-dame som er Photoshoppa ihjel altså! 😀 Vi er nok best i naturlig form synes jeg. Sultekurer og tomme blikk i plastikk-skall – der er der du har turnoff.

 7. Det er jo ikke noe galt i å være naturlig tynn og klart også tynne mennesker kan ønske seg noe annet. Men hovedfokuset i moteindustrien er nå en gang fokus på den «tynne og perfekte».
  Hvorfor kan vi ikke være mer glad i mangfoldet?

  Grayladys last blog post..Dagens nye dings…

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.