Jeg ringte ikke tilbake.

5

Der fikk jeg i alle fall forklaringen på hvorfor jeg ble oppringt av et nummer som lød +88213213340 på søndags formiddag. Det ringte bare to ganger, og jeg lot være å ringe tilbake igjen. Det var nok lurt, for Dagbladet melder at dette er et svindelforsøk. Ringer man opp igjen til nummeret blir det nemlig svindyrt.

I realiteten har dette vært en satellitt som automatisk har ringt opp mange nummer. Når noen ringer dette nummeret opp igjen, opplever de å bli fakturert en høy kostnad for å ringe opp igjen, sier Elisabeth Evjen, informasjonssjef i Telenor, til Dagbladet.no

Har du fått lignende anrop?

Share.

About Author

5 kommentarer

 1. Dersom det er en satelitt som automatisk ringer nordmenn bør man kanskje begynne å promilleteste de som bygger satelitter her i verden…

 2. Det er vel mer noen som har programmert satelitten til å sende ut vilkårlige anrop, tenker jeg vi sier – noen har nok sett at dette kan være et innbringende tiltak.

  Nå ville jeg vel kanskje lurt litt selv om jeg ser ubesvarte anrop fra utenlandsnummer – jeg ville vel først sjekket hvilket land det var snakk om, funnet ut om noen jeg kjenner/er i familie med er der, og om ikke det var en åpenbar grunn til at jeg ble oppringt, avventet om det ble ringt opp igjen.

  Jeg har da ingen planer om å ringe tilbake til et nummer på andre siden av kloden.

 3. Jeg er ikke helt sikker på hvordan de tjener penger på å få satelitter til å ringe rundt til folk…men at det er noe lureri skjønner jeg. I alle fall søkte jeg litt på det og så blant annet en del nederlandske sider som advarte mot akkurat dette nummeret, så et eller annet får de vel ut av det.

  Jeg bruker heller ikke å ringe tilbake til veldig rare numre, men nå er det nå engang sånn at jeg har jobbet en del med mennesker både her og der, så det er ikke usannsynlig at jeg får et par-tre telefoner med rare prefikser.

  Men stort sett lar jeg ubesvarte anrop forbli ubesvarte om det ikke er noen telefoner jeg venter på…hvis det er kjempeviktig å nå meg kan de alltids ringe opp igjen tenker jeg.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.