Hvilken nytte har du av Twitter?

38

Twitter er blitt veldig populært, og når stadig ut til flere.

Hvilken nytte har DU av Twitter?

I går viste jeg samboeren min Twitter. Hans første reaksjon var «Noe så ubrukelig».  Ikke en uvanlig reaksjon fra folk som ikke bruker Twitter selv, i følge Snortsen.

Jeg lurer derfor på: Hvilken nytte har du av Twitter? Har du eksempler på hvordan du bruker Twitter til noe fornuftig, har du fått informasjon der du ellers ikke ville ha fått, får du raskere tilgang til nyheter, eller er det kun en moro greie for å oppdatere seg på andres hverdag?

Det hadde vært veldig interessant å høre fra deg i kommentarfeltet!!

På forhånd takk!!

twitter-bird

Share.

About Author

38 kommentarer

 1. Jeg bruker ofte Twitter for å få svar på spørsmål, da jeg vet det er mange likesinnede (les: «nerder») som følger meg på Twitter. Ofte er det da noen som kan svare, eller som kan lede meg i riktig retning. I tillegg bruker jeg selvfølgelig Twitter til mikroblogging, det det var laget til, og til å fortelle de som ikke måtte følge RSS feeden min at det er kommet ny post på bloggen.

  Jeg er å finne på http://twitter.com/XmasB (som du vet, men kanskje ikke alle andre :))

  Yngves last blog post..XmasB ser tilbake på året 2008

 2. – finne denne posten
  – finne masse bra lenker fra informerte folk
  – fÃ¥ reaksjoner pÃ¥ ting jeg driver og skriver FÃ

 3. Tja, nytte..? 😀 Jeg fant denne posten kjappere enn jeg ellers ville gjort, det samme gjelder andres bloggposter. Jeg reklamerer ikke så veldig selv for egne poster, ettersom jeg har kobla opp så Facebook henter opp twittringa mi. Gidder ikke eksponere bloggen for ørtenfjørten folk fra fortida. 😉

  Ellers er den mest et sosialt treffsted og et sted man kan spørre om ting. Det virker som mange bloggere er der og da får jeg fulgt med litt på en annen måte enn å besøke blogger. Artig sak, jeg er ganske ny på Twitter selv.

  Lothianes last blog post..Når det gjelder statistikk

 4. Jada! Har fått Spotify-invitasjon. Og jeg har to av skuespilleren fra Heroes der og de snakket sammen om en hyggelig rehersal, så da slutter jeg at de fortsatt lager nye episoder hvor begge er med. (hurra for Heroes forresten). Og så har jeg fått med meg en del blogg-innlegg og noen nyheter i dataverdenen som jeg ikke ellers ville sett. Og så har jeg fått bablet masse tull og ledd en del. Det er da viktig det også!

  Trips & Ticss last blog post..Tweak

 5. Lothiane: Enig med deg i at det er veldig bra å bli tipset om bloggposter!

  Trips: Spotify høres så bra ut, det må jeg få prøvd en dag. Ellers morsomt det med Heroes-skuespillerne, mye sånn inside en kan snappe opp hvis en er litt oppmerksom!!
  😀

  Bra!!

 6. En ting til. Fordelen med Twitterific til iPoden min er at meldinger direkte til meg blir uthevet i en annen farge, men jeg syns den er litt klønete å skrive fra – for jeg skrive rmye fortere på tastaturet.

  Trips & Ticss last blog post..Tweak

 7. Kine: Hehe, ja for all del.

  Trips: Å ja, den funksjonen i Twitterific liker jeg også. Men sånn sett synes jeg ipod/iphone passer ganske godt til å skrive korte meldinger på Twitter. Blogginnlegg derimot, der gir jeg litt opp siden jeg knoter for mye når jeg skal skrive.

 8. Jeg elsker Twitter! Det er en genial oppfinnelse. Jeg bruker det til både å sende beskjed om når jeg skal noe, hva jeg skal, hva jeg eventuelt synes om en eller annen random ting, følge med på venner, følge med på diverse amerikanske bloggere osv. Jeg gjentar, genialt! 😀 Nå skal jeg followe deg også tenker jeg.

  Tones last blog post..HVORFOR AKKURAT USA?

 9. Martin: Dialogmulighetene er noe av det beste med Twitter ja! Og jeg liker å få muligheten til å kommentere på noe andre synes er interessant og nyttig.

  Tone: Så bra!! Flere enn meg som er entusiastiske her altså, det er morsomt!!
  😀
  Bare å følge!!

 10. Mitt svar der et samme som Yngves. Bruker det for å få svar på ting når jeg trenger det, dvs. at jeg spørr ut i den åpne twitterverden, og Yngve svarer meg…

  Men nå har jeg jo flere å legge til ser jeg, så det kanskje ta av?

  Geirs last blog post..Slipping through my fingers

 11. Twitter er et genialt eksempel på at folk finner helt andre bruksområder for teknologien enn den opprinnelig var designet for – brukerne som faktisk driver og svarer på spørsmålet «What are you doing?» er de jeg er minst interessert i å følge.

  Martins last blog post..Bloggende fengselsfugl

 12. Martin: Ja, jeg er ikke så interessert i hvilken café folk sitter på eller sånne helt hverdagslige ting. Men jeg får definitivt MYE spennende informasjon gjennom Twitter jeg ellers ikke ville tatt meg tid til å oppsøke. Det er helt klart!

  For å ta ett eksempel så fikk jeg et Nikon D60 kamera til jul ~ mitt første speilrefleks! Mange flinke folk som blogger og twitrer om foto der ute, får nye tips stort sett hver dag. Kunne selvfølgelig funnet en del ellers også, men det er veldig interessant å høre det fra folk som faktisk bruker det selv!

 13. Eg må innrømma at eg ikkje har byrja twitra enno … Eg er redd det vert nok ein ting som tek tid. Men det er spennande å sjå kva for nytte det har for andre, så du skal ikkje sjå heilt vekk frå at eg plutseleg er å finna der òg. 😉

  Monicas last blog post..Postsecret-prosjekt treng deg!

 14. Ja, så er også jeg i gang, men er ikke helt sikker ennå om det blir litt for mye med enda en kanal. Jeg må greie å finne enten litt nytte eller glede i det. Men TweetDeck er bra når en først er der, og også Twitterfox

  Grayladys last blog post..Kommentargodkjenning

 15. Graylady: Lykke til med utprøvinga uansett, om det blir mest moro eller nytte vet jeg ikke for min del heller enda. Vi får se hvor mye jeg orker å holde på med det, alt er veldig morsomt i begynnelsen og så er det som du sier at man kan ikke forholde seg til alt på en gang uansett!

 16. Jeg så VG.no for ca 3 uker siden snakket om en fyr som hadde sittet på et fly som sto i fyr og brukt Twitter.
  Jeg hadde aldri hørt om twitter før, men VG snakket om Twitter som om det var noe alle brukte og kjente til. De skapte til og med et nytt verb «å twittre», noe jeg synes var latterlig.

 17. Jeg har ikke fått noe nyttig ut av twitter så langt. Jeg hører folk si at de bruker twitter til fag og facebook til tull. Men jeg gidder da virkelig ikke å bruke twitter til fag? Da ville jo dessuten fag og tull bli en salig rører på AlertThingy. Og nei, det gidder jeg ikke.

  kittys last blog post..Tre

 18. Igår fikk jeg behandlet en sak lynraskt hos NextGenTel takket være Twitter. Meldingen min om masete mail (de savnet en ruter jeg hadde sendt inn) fra NGT ble snappet opp av en NGT ansatt som følger mine Tweets, og i løpet av få minutter var saken avsluttet. Det viste seg at ruteren var mottatt, men ikke bekreftet.

  Yngves last blog post..I natt jag drømde nogot som jag aldri drømt førut

 19. Pingback: Derfor digger jeg Twitter « Sprell

 20. Pingback: Hvordan bruker du Twitter? «

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.