Om komfortable notatbøker

21

Jeg er en av dem som virkelig liker fine notatbøker. Jeg har en enighet med min gode venninne Camilla om viktigheten av komfortable notatbøker – de man ikke gjenkjenner før man står der med dem i hånda og kan veie dem litt, kjenne på permene og kanskje til og med snuse litt på papiret.

Til jul fikk jeg en liten, rød Moleskine av henne – helt nydelig! Jeg bruker den som en oppmuntringsbok for meg selv.

One of the strangest side effects has been the puzzling situation whereby a white person will sit in an independent coffee shop with a Moleskine notebook resting on top of a Apple laptop.  (Stuff White People Like)

Egentlig kunne jeg ha samlet på notatbøker bare fordi de er fine, uten å egentlig ha noe vettugt å si i dem. Vel, noen bruker jeg på jobb. Og jeg har noen hist og pist som jeg noterer forskjellige ting i. Det gir litt ekstra å kunne notere i en lekker sak, med min kjære Montblanc Starwalker – og enn at kjæresten min skulle bli den som gav meg en Montblanc-penn som jeg har ønsket meg i kanskje femten år?

Dog er jeg ikke fanatisk. Og jeg har ingen forfatterintensjoner. Jeg sitter sjelden på Kaffebrenneriet med Moleskine og Apple – selv om jeg fniser av gjenkjennelse over situasjonen som beskrevet på «Stuff White People Like». Man er liksom ikke så unik og kunstnerisk når man gjør det der…

moleskine310128572_e7a5fe5ed6_o

Bilde av d3hrm3 via Flickr

Share.

About Author

21 kommentarer

    • Ååh, ja jeg glemte iPhone!!! Haha 😀
      Må passe på at man ikke mangler verktøy her…

      Selv får jeg jo hevede øyenbryn av Manden når vi er ute på kafé og jeg bare MÅ sjekke/skrive på Twitter, skrible litt på blogg osv.

      Så hekta på tekst egentlig…

  1. Jeg og har dilla på notisbøker..! Jeg samler… Kjøper en jeg synes er fin, skriver litt i den, men så føler jeg meg ikke fornøyd med det som står i den og så legger jeg den i en skuff og kjøper ny. Teite selvkritikeren. Men dermed har jeg jo en fin bunke bøker da. 😉

    også iPod Touch, så klart. 😉

    Lothianes last blog post..WTF! OMG! LOL!

    • Før eller senere får man alltids bruk for en fiin notatbok tenker jeg! 😀

      iPod Touch er noe som blir MYE brukt her hjemme også, for en fantastisk dings! Jeg er på iPhone, Han er på iPod. Hele tida!!

  2. Hehe, selv om vi klarte å si nei til en ny Macbook pro 🙂 Heldigvis varer iPhone og Touch max 1 år man kan få nye leker til jul!!

  3. Dei er fine som gåver og. Ein kollega av meg skulle gå av for aldersgrensa, og ville ikkje ha talar og festivitas. Eg kjøpte ei slik bok, og gjekk rundt og fekk alle kollegaene ho hadde kjent til å skrive ei helsing i den. Så lagde vi ein uformell fest, og ho fekk denne boka. Den gjorde stor lykke. Deilig å ha noko handfast etterpå, i staden for eit kort, som ein normalt ville få.

    Alt godts last blog post..Vaksenmat

  4. Hmm, nå fikk jeg litt lyst å kjøpe en moleskine jeg også, jeg har jo allerede macbook pro og liker å sitte på kafe og jobbe med kreative prosjekter 🙂

    Mine store kjærlighet innenfor notatbøkene har imidlertid alltid vært de små oransje som en kan kjøpe på dagligvarebutikker. De er såpass myke at man kan ha dem i bukselommen uten at det ser harry ut og såpass solide at de ikke tar uakseptabel skade av det. Og så er de såpass billige at jeg ikke får noen sperring for hva jeg kan finne på å skrive i dem. Jeg har en hel haug av dem nå.

    De er på en måte mine udaterte dagbøker som forteller hvilken sinnstemning jeg hadde til ubestemte tider. Jeg elsker å bla i dem og gjenoppdage finurlige tankerekker og geniale idekrumspring, gjemt mellom melankoli og handlelister.

    Martine Votviks last blog post..Hvorfor i all verden ber Laila Bagge om unnskyldning?

    • Hehe, så du er midt i den kreative skrive-på-kafé-målgruppa altså!
      😀

      Enn at folk har såpass tilknytning til notatbøker? Det skulle en kanskje ikke tro, men det er morsomt å observere.

  5. Moleskin er magisk. Jeg har en som jeg av og til bruker til å lage tankekart på foredrag og sånn, og hver gang jeg tar i den blir jeg helt sånn lykkkkkelig. 🙂

    Ellers har jeg en skuff med notatbøker med litt i, slik Lothiane beskriver.

    -og nå må jeg fortsette på hjemmeeksamensoppgaven. Tror jeg tilter…

    Britt Åses last blog post..I prosess

  6. Nå skal jeg virke forferdelig blasert her og slikt… menneh… er det altså noe spesielt med den derre MontBlanc’en?

    Jeg mener jeg har et par sånne liggende… fra barne-/ungdomsskolen. Greit, jeg var bortskjemt så det holder i mine barne- og ungdomsdager, bl.a. fikk jeg som regel det som fattern fikk i presanger av klokker, penner o.l. (dette var i tiden FØR alt mulig ble sett på som bestikkelser…)

    Er en slik MontBlanc-penn verdifull / dyr? (Jeg har altså ingen peiling…) – det er en blekk-penn, ja? Med pennesplitt?

    PoPSiCLes last blog post..Handikapp – ille for barna, eller for foreldrene?

    • Hmm… det må vel være opp til hver og en om de synes det er noe spesielt med sånne penner. For meg er det vel likså mye et samlerobjekt og et «smykke» som et godt skriveredskap.

      Montblanc-penner er jo relativt dyre, men også laget for å vare en halv evighet kanskje. Og altså ikke noe man glemmer igjen på et møte! Hvis du har noen sånne liggende ville jeg funnet dem fram og brukt dem hvis jeg var deg!

      Den jeg har er en kulepenn, men mange foretrekker pennesplitter også.

  7. Pingback: En utrolig kul replikk « Dr. Borgs salve mot svie

  8. Vi har en lokalvariant av Moleskine som vi bare kaller «guleboken», som har formert seg og blitt til to etterhvert. Der samler vi alt vi greier å huske av kule ting vi eller andre folk sier. Alle som kommer hit må nesten bare godta at alt de sier kan bli brukt før eller senere – ikke mot dem, men generelt brukt. 🙂

    Men jeg hadde Moleskine-kalender i fjor, og jeg har Moleskine skissebok, som dessverre har så tynne sider at den ikke egner seg til annet enn blyanttegninger, så den blir bare brukt til blindtegninger. Jeg har Mac, dvs. vi har tre stk. i huset, og to iPod Touch’er (tør jeg nevne de tre gamle iPod’ene også…?) og jeg sitter så ofte jeg kan på kafé (hvilket er ca en gang i halvåret) og briefer med utstyret mitt. hehe. Er jeg hot nå eller?? *glise*

    Jeg leter forresten etter en ME-vennlig kafé her i Oslo med WLAN, anstendige priser, ingen barnevognmafiaer og helst åpen både sent og tidlig. Kjenner du eller andre her til det?

    trips & Ticss last blog post..Biblioteket er viktig. Punktum.

    • Hva med hotellbarer? Kanskje ikke det rimeligste alternativet, men dog relativt mye roligere enn de fleste andre steder.

      Dessverre har jo billige steder en stygg tendens til å trekke til seg både barnevognmafiaer og skravlete folk som skal sitte i timesvis med en latte…

  9. Moleskine er god den! Siden jeg er southpaw finner jeg at «journalistblokka» deres er veldig god, da den svinger oppover heller enn til venstre. Når det gjelder skrivedredskap er det fortsatt bic til noen kroner. 🙂

    Viljars last blog post..Ute til lunsj…

    • Virker som om mange har et veldig godt forhold til Moleskine, det er kos synes jeg 😀
      Og Bic-penner har vel egentlig alltid vært bra? Jeg har i mange år raska med meg bic og ikke minst hotell-penner. Veldig gode hverdagspenner der altså!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.