Veldig merkelig oppførsel av VitaePro

15

GeirH på Twitter gjør meg oppmerksom på en sak på forskning.no. Disse folkene bak VitaePro er virkelig på krigsstien altså! Nina Kristiansen (ansvarlig redaktør og daglig leder for forskning.no) har i dag en interessant sak om når medierådgivere og advokater virkelig blander seg inn i saker.

For da VitaePro fikk snusen i at forskning.no skrev en artikkel om antioksidanter med VitaePro som case, tok de fart med advokater og hele pakka:

For to dager siden mottok forskning.no et brev fra advokatfirmaet Steenstrup Stordrange. De forteller at de opptrer på vegne av sin klient VitaeLab – som er produsent av kosttilskuddet VitaePro.

I brevet – som altså kommer FØR vi har publisert et ord om VitaePro – står at de er kjent med at vi jobber med en sak som omhandler produktet. På vegne av sin klient oppfordrer advokaten oss til å følge presseetiske krav og Vær varsom-plakaten, særlig punktet om samtidig imøtegåelse.

Virker ikke dette litt desperat av VitaeLab? Kristiansen forteller at VitaeLabs medierådgiver tar kontakt gjentatte ganger for å få rett til å svare på absolutt alle påstander i artikkelen – men det er da ikke slik det fungerer!! Det virker jo mer som om VitaeLab forsøker å styre og påvirke hva som blir skrevet enn det som godt er.

Her finner du artikkelen om VitaePro på forskning.no

Jeg er glad for at Kristiansen skriver om hvordan dette påtrykket fra VitaeLab oppleves, for jeg som leser vil gjerne kunne gå inn på forskning.no og vite at artiklene jeg leser der er skrevet uten at de omtalte har hatt stort påtrykk på journalisten.

Hva jeg mener om VitaePro som produkt holder jeg for meg selv, men metodene deres stinker det lang vei av.

Share.

About Author

15 kommentarer

 1. Ikke at jeg har noe særlig tro på at VitaePro har en effekt å bry seg om, men jeg syns ikke det er særlig desperat av dem. Det er ikke unaturlig at man blir litt krøllete i kantene (kanskje spesielt med den typen produkt) når man stort sett gjennomgående får røff behandling av media. TV2 eller NRK ble vel felt for en VitaePro-sak for litt siden?

  Men for all del, det er jo en sær ting å gjøre.

  • Jeg skjønner jo at de blir ganske opptatt av å forsvare sin sak når de mener seg feilaktig fremstilt, men sært – ja.

   Jeg vet at de laget reklame av sin PFU-klage: http://www.nettavisen.no/innenriks/article2554823.ece
   Men jeg vet ikke om det har kommet noe resultat av klagen.

   Dessverre for dem blir det jo slik at merkenavnet VitaePro for meg mer blir husket som «de som kranglet så mye» eller noe lignende. Kanskje de heller skulle bruke energi og penger på å gjøre en grundig studie for å vise at produktet deres virkelig gjør det de sier?

 2. NRK FBI ble felt aldri felti PFU, fordi saken ikke har vært oppe ennå. De har blitt klagd inn, og det kan hvem som helst gjøre. For øvrig kan du lese NRK sitt tilsvar her:
  http://www.nrk.no/contentfile/file/1.6518182!fbi.pdf

  Antakeligvis vil klagen bli avgjort før sommeren.

  Men jeg synes også det virker merkelig, og grenser mot desperat det Vitaepro driver med. Det virker som om de vil skremme vekk journalister ved å true med PFU-klage for hvert eneste kritisk oppslag.
  Og en annen ting jeg lurer på, er hvordan får Vitaepro så mye penger? Hvem står bak, er det virkelig så mye penger å tjene på kosttilskudd?

 3. Det er jo ufattlige penger det er snakk om da.
  Og med de reklamekostnadene VitaePro nok har er de nok (med rette?) bekymret for inntektstap.

  Produktet i seg selv aner jeg ikke noe om. Men fikk nå med meg at de effektive antioksidantene sannsynligvis ikke var så virkningsfulle som de altså vil ha det til.

  Litt bedre enn trippel renset rent vann kanskje? 🙂

  • Ja, tenk det? Jeg grøsser over at noen vil være så standhaftige, uten at de har tenkt å fremskaffe en vitenskapelig dokumentasjon som kan vurderes slik at dette virkelig _er_ et bra produkt.

   Som jeg har sagt før: Mer penger til forskning og mindre markedsføring hadde _kanskje_ vært en bedre strategi.

 4. Det er en praksis som mange store selskap, blant annet Monsanto følger: de forfølger aggressivt alle kritikere.

  Det er helt åpenbart at vitapro er et tvilsomt produkt, og at selskapets «forretningetikk» også er det.

  Grenseløss last blog post..For et råttent opplegg

  • Bare det at de nærmest forfølger alle kritikere på den måten gjør meg så skeptisk til forretningsmetodene at produktet kunne vært gullbelagt før jeg skulle ha vurdert å tro på at det virker til noe som helst..

 5. Pingback: Klinten fra Hveten » Dobbeltmoralsk av VitaeLab-advokat?

 6. Det er jo egentlig litt morro at de tjener penger på å selge folk et produkt som skal virke mot oksygen! 😀

  Er jo faaaali det….

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.