Hva er e-post-adressen?

7

Hva er det med enkelte folk/etaters motvilje mot å motta beskjeder på e-post egentlig?

Ja, jeg snakker om beskjeder, ikke lange, personlige mailer eller sensitive helseopplysninger. Beskjeder.

Jeg ringte et tannlegekontor i Trondheim i dag, skulle etterlyse noen gamle journaler som jeg vet de har plikt til å oppbevare selv om det forrige tannlegesenteret har gått konkurs og tannlegen har flyttet på seg. Tannlegen var ikke inne, og sekretæren kunne ikke svare på spørsmål.

Så jeg spør «kan du gi meg e-postadressen hans så jeg kan sende ham en beskjed?». Nei, det…. det var vanskelig gitt! De ga nok ikke ut e-postadresser sånn uten videre nei… Nei, det var nok best om jeg prøvde å ringe tilbake i morgen så kunne jeg snakke med ham selv når han var ledig. (Sånn ca når er en tannlege med full timeliste ledig egentlig?)

Det tok meg ca. ti sekunder å finne e-postadressen hans på nett og fem minutter å få svar fra ham.

Noen ganger må man bare gjøre ting enkelt. Ærlig talt.

Share.

About Author

7 kommentarer

 1. «Noveller fra virkeligheten — grøssere om norsk helsevesen»?

  Eksempel fra gårsdagen, samtale med legesekretær:

  «Kan du ta en kopi av denne rekvisisjonen legen skrev ut til meg?»
  «Nei!»
  «Men du har jo kopimaskinen rett bak deg.»
  «Vi kan ikke drive og ta kopier av alt til alle hele tiden!»

  Slik går dagene.

  Martin Bekkelunds last blog post..Dialog med publikum under presentasjoner

 2. @anne – moseplassen
  Faks er greit, e-post er skummelt, der har du helt rett 🙂

  De fleste legekontorer ligger laangt etter her. Tildels skjønner jeg det, da man ikke egentlig skal drive og sende helseopplysninger pr e-post. Men jeg har også sett gode løsninger for sikker kommunikasjon med leger, og i noen tilfeller dreier det seg jo kun om enkle beskjeder.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.