About Author

16 kommentarer

 1. Fighter-lady on

  Oooojj.. Wooow!
  Sånn orden er det ikke i mine papirer..

  Skal bli spennende å se om det snart kommer noen bekreftelser og at noen av papirene kan komme i orden, og plassert der de hører hjemme.

  Kan man få innvilget hjemmesykepleie, til å ordne slike papir-ting for seg, mon tro??

 2. Pingback: Anbefalte artikler - 24 June 2009 | Raymond Karlsen

 3. @Fighter-lady
  Orden og orden Fru Blom! Merk at dette er etter en halvtimes sorteringsarbeid for å få alt i riktig bunke da.

  😀

  Trenger en god, gammeldags privatsekretær jeg. En litt myndig dame, gjerne en som har vært ansatt i NAV/på Trygdekontoret og kjenner regelverket der inn og ut. Og som ikke er redd for å kjefte på sykehus/leger som ikke gjør som de skal. Fysj så mye energi jeg bruker på å forklare ting og være irritert på folk…

 4. Det er så kjekt med papirer. Særlig når man er som meg, og er redd for skjema, vinduskonvoulutter, saksbehandlere og uttalelser. Jeg er så fornøyd med at NAV skjønner dette, og tar hensyn til det. Jeg er så glad for at jeg blir tatt seriøst når jeg forsøker å forklare det. Jeg blir blid når jeg kommer inn på NAV-kontoret og blir møtt med bare hyggelige og overstrømmende folk i skranken, som alle som en har tid til å hjelpe meg med papirene jeg har fått. Det er så flott at de hjelper meg når jeg har vanskelig for å forstå papirene. Det er så greit at jeg må fylle ut, skrive under og møte opp når jeg ikke greier å stå opp om morran.

  ok, ferdig med sarkastisk syt nå. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke tar meg sammen og går på jobb, det er jo det de prøver å få meg til å gjøre. Så vanskelig jeg er. (Ok, jeg var ikke helt ferdig likevel…)

  Mariannes last blog post..Well, that’s easy to remember

 5. @Villkatta
  Travelt ja? Jeg trodde det var en klisjé at man måtte være frisk for å klare å være syk og at det å være sykemeldt var en heltidsjobb. Der tok jeg feil gitt!! Dette er faktisk mer arbeid enn å skrive prosjektforslag til EU- og DE er pirkete de!
  Nei, enn om jeg kunne ha brukt energien min på noe som ville fått meg friskere og som faktisk var _rehabilitering_ i stedet for å administrere det som føles som et middels stort helseforetak…

 6. @Marianne
  Synes det er såååå flott å høre om dine positive opplevelser altså!! 😉 Ja, for det er jo AKKURAT sånn hverdagen er!! Egentlig liker vi dette sjø, det er faktisk dette vi har drømt om å gjøre hele livet. Vasse i meningsløse skjemaer, hvem trenger vel en interessant jobb og et liv da?!

 7. Og for å bare understreke det – denne situasjonen gjør meg så uendelig forbannet, for jeg VET at energien jeg bruker på dette kunne jeg brukt på FAKTISK rehabilitering og kanskje til og med en liten deltidsprosent på jobben. Men jo lengre jeg er syk, jo verre og verre virker det som om papirmølla blir. Jeg prøver å ikke pådra meg en klinisk depresjon midt oppi det hele som et resultat av fortvilelsen, men det holder hardt noen ganger.

  • Nå sitter jeg med det der.. og har vært forbannet lenge… det er bare at det hjelper heller ikke. Jeg har orden i mine papirer – har sendt inn det jeg skal – enda så hardt det holder noen ganger… men hva hjelper det når nevrologen ikke skriver det han skal og legevikaren din er fra Russland og ikke kan skrive norsk rettskrivning + at NAV ikke godtar den legeattesten hun har skrevet – ber om ny og jeg er den som sitter og skriver alt – likevel hører jeg ikke fra nevrolgen etter 1 1/2 mnd med tlf og mail purring… venter på time hos fastlegen igjen – nav henger over og halveis truer i brevene sine og skal sende det hun (fastlegen) evt klarer å trykke ned på ett papir innen 15 jan – ellers stoppes pengene! – videre til sine egne leger og vurderingskontor som skal finne ut om jeg har en bitteliten smule restarbeidsevne – ja de skulle jammen sett meg nå… her jeg sitter og er langt nede i deppresjonen og fortvilelsen og smertene bare skriker i kropp og sjel og ikke minst migrenehodet mitt.
   Jeg klarer ikke holde fortivelsen og tårene unna…

   • Jeg har dessverre inntrykk av at dette med å få til gode nok legeerklæringer er en stor flaskehals i denne papirmølla gitt.

    Hvis du ikke får ut det du trenger av papirer fra legen, vil jeg på det sterkeste anbefale deg å kontakte pasientombudet der du bor. Det å få riktige og gode nok erklæringer er en del av behandlingen, og noe du har krav på. De hjalp meg i en slik sak.

    Men det er antagelig ikke praktiske råd og tips du trenger nå! Vit i alle fall at jeg har full forståelse for vanskelighetene med dette, og at jeg ønsker deg bedre dager av hele mitt hjerte.

 8. Det burde virkelig være noen som kunne hjelpe til med dette, men det ville vel blitt enda et offentlig kontor? Så måtte man fylle ut en haug skjemaer for å få hjelp med skjemaene…

  Marinas last blog post..Godt merket

 9. @Marina
  Jepp.. Problemet er jo ikke bare det ene skjemaet, men å ringe rundt og mase på erklæringer fra leger for eksempel. Sende kopier av prøver hit og dit. Det er så mye styr at jeg blir helt matt. Skulle jeg ha forholdt meg til enda en instans og enda flere personer jeg måtte forklare ting for om og om igjen tror jeg ikke jeg hadde klart mer.

  Det eneste rådet jeg kan gi folk er: HOLD DEG FOR GUDS SKYLD FRISK!

 10. Hjelp til å fylle ut papirer? Hå neida, det er bare å glemme. Jeg ringte rundt og spurte… snakket med flere om dette, men det var visst helt utenkelig. Merkelig at det skal være så vanskelig.

  Forstår hva du mener her, Cat, det er søren meg slitsomt å være sykemeldt! Det var igrunn først da jeg fikk innvilget TU’en at jeg greide å slappe litt av. Før det var det så mye å passe på og en del angst for å glemme et papir, eller få avslag på et eller annet. Hvordan man skal få tid til å bli frisk/bedre oppi alt styret, har jeg ikke skjønt.

  Lothianes last blog post..Pinlige bilder på nett

 11. @Lothiane
  Jeg har gått fra å ha en ganske bra periode til å ha en ganske dårlig periode på grunn av alt stresset med å få inn ting fra leger og gjøre klart før sommeren med innsending og avtaler etc. Som du sier: Det går utover det mentale når man må bruke masse tankearbeid og krefter på dette, hender man våkner og tenker «enn om de ikke får brevet?!».
  Det skulle ikke ha vært sånn, og det er veldig bitter å gå og legge seg en dag uten å ha fått gjort noen «oppbyggende» aktiviteter, bare slitt med telefoner og mas og papirer som ikke stemmer….

 12. Wonderful post. I am fishing big news and act of thought. What I outfox found from your amphitheatre, it is factually highly acceptance. You outsmart spent long sometimes being as how this post. It’s a certain very useful and interesting arena. Hail Mary

 13. Wonderful post. I am following big daily and abstract thought. What I outmanoeuvre found from your abode, it is forsooth highly acceptance. You outmanoeuvre spent itch to now and then for this post. It’s accurate very useful abstract thought-provoking abode. Hail Mary

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.