Jeg finner ingen stillhet

6

Åpner jeg vinduet på soverommet blir jeg surrete av trafikkstøy. Bassen på naboens stereo forplanter seg i senga. På stua suser en aircondition som er nødvendig for å få temperaturen i leiligheten under 34 grader. Vifta på badet surrer og går for å ta unna varme og fuktighet. Det finnes ingen steder i leiligheten det ikke er bråkete og varmt. Jeg ligger helt stille i senga med ørepropper og øyenmaske, men klarer ikke stenge verden ute. Snart rømmer jeg ned i kjellerboden – der er det i hvertfall kaldt, ingen mennesker og murveggene burde holde de fleste lyder ute. Bare så dumt at det er jordgulv det, sikkert rotter og edderkopper også. Jeg blir kvalmere og kvalmere og prøver å overse dunkingen av min egen puls og en stadig sterkere sprengefølelse i hodet. Antallet saftis i fryseren minker raskt, men varmen plager meg egentlig ikke så mye. Om det bare kunne blitt stille en stund…

Share.

About Author

6 kommentarer

 1. Kjenner meg sånn igjen i det du beskriver. Lyden av viften, naboen som bygger nytt gjerde, naboen på andre siden som har gravemaskin i hagen, søppelbilen, hund som bjeffer og lyden av E18 som dundrer forbi ikke langt fra huset vårt. Ørepropper klarer ikke å stenge lydene ute og de forsterker hodesus og ørepip. En mager trøst – du er ikke alene..
  Klem Rutt

  Rutts last blog post..Intervju med Prof. De Meirleir om ME-testen

 2. Fighter-lady on

  Aaah,skulle ønske jeg hadde en knapp jeg kunne stilt inn på mute for deg. Men dog en annen og muligens god anbefaling, (om det lar seg gjøre). Kom deg på hytta! Ute i det fri, kun lyden av naturens finuerlige verden. Intet mas og fjas fra omverdenen.. Lykke til!

 3. @Fighter-lady
  Oh I wish!!! Har en nydelig hytte jeg gjerne skulle tilbrakt litt tid på, men dessverre ligger den noen timers kjøring herfra…. forhåpentligvis blir det kanskje en tur senere i sommer hvis jeg får med meg noen som kan bære opp mat og utstyr for meg så jeg kan være der noen dager. 🙂

 4. Det er derfor man bosetter seg på landet. Her er det stille og rolig. Hvis jeg er varm kan jeg gå rett nedenfor huset å bade i elva. Eller sitte på terassen med eller uten parasoll, i den svale brisen fra dalen, og se utover fjell, elv og kveldshimmel.

  Mmmm.

  Men i morgen skal jeg til Oslo, og jeg gleder meg! 😀

  CiViXs last blog post..Loven er ikke lik for alle – fjern rasismeparagrafen!

 5. @CiViX
  Mmmm…akkurat nå skulle jeg virkelig ønske at jeg bodde litt utenfor byen ja!! Det blir vel det også en gang 🙂 Kanskje bo på landet og ha «hytte» i byen??

  Kos deg i Oslo da, nå har tordenværet klarnet lufta litt her også så det går an å puste igjen!!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.