«Himmelsk lapskaus»

4

Jeg fikk vann i munnen og julestjerner i øynene da jeg mimret om Himmelsk Lapskaus i dag der jeg hoppet inn i Twitter en kort stund og uttalte meg om denne desserten. (Av andre kalt Englelapskaus!)

For meg er Himmelsk Lapskaus noe som har blitt servert kun én gang i året – hvert år 1. juledag hos mormor og bestefar. Selve desserten er slett ikke komplisert, det dreier seg om fruktsalat med (for vår del) hakkede valnøtter og sjokoladebiter i, og så masse krem på toppen! Vi brukte hermetisk frukt (noe sånn tropisk fruktblanding?), men det er sikkert enda bedre med fersk frukt man blander selv. Det finnes mange oppskrifter på dette.

Nå har jeg arvet dessertskålene mormor hadde i skapene og tok frem én gang hvert år når hun skulle servere Himmelsk Lapskaus til dessert 1. juledag.

Og nå har jeg selv et hjem og en liten familie jeg skal feire jul med. De skal få desserten servert de også. Enkelt, tradisjonsrikt og himmelsk godt!

IMG_0167

Share.

About Author

4 kommentarer

  1. Enten det heter Himmelsk Lapskaus eller Englelapskaus – dette er helt klart noe jeg også fikk lyst på da vi tvitret rundt om dette idag o:-)
    Tusen takk for at du forklarte meg om hvordan dere gjør det i slekten – og gjett om vi skal lage vår egen variant på Englegaard!

    Så – neste gang du er på disse trakter, stikk innom for Himmelsk Lapskaus, og hvis ikke det frister har vi jo alltid Mirakelkaken. Ikke verst den heller….

  2. DEN har jeg hørt om, og nå vil jeg ha sånn Mirakelkake! 😀
    Håper dere tar imot slitne byfolk som trenger en helg med avkobling, jeg sitter og funderer på et opplegg med min kjære…

  3. VI har ein lyseblå skittentøystamp heime, og vi ungane har alltid fått høyre historia om kor den vart fylt opp med himmelsk lapskaus til bryllupet til foreldra mine. Den er litt mindre sexy enn dine glas… 😆

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.