Intervju med KK om sosiale medier og identitet! (En liten stemningsrapport)

11

For en liten stund siden ble jeg kontaktet av Caroline Drefvelin (@drefvelin) med spørsmål om jeg kunne tenke meg å stille opp i et intervju om sosiale medier og identitet. Hun hadde fått meg anbefalt av snille Kristin Oudmayer (@vrangest), noe som jeg synes var veldig hyggelig!

Vi fant en dato og jeg fikk tilsendt noen spørsmål jeg kunne forberede meg til på forhånd, noe som er veldig heldig når man sliter litt med konsentrasjonsproblemer og sånt!! Beklageligvis måtte jeg utsette den første avtalen vår, men i dag var det endelig tid for at journalisten og fotografen skulle komme på døra.

Ja, jeg hadde altså sagt at det var greit med en reportasje hjemmefra, og dette er jo litt spennende i seg selv! Nå kommer (deler av) hjemmet mitt på trykk i et stort blad liksom. Det ville vel vært flere enn meg som hadde tenkt på støvete gulv og rotete bokhyller da vil jeg tro. Men skitt au, alt kan ikke være helt blåst heller!

Så da kom de altså opp de fem etasjene med utstyr og greier, og vi satte oss til rette. Egentlig er jeg mer vant med å være den som intervjuer jeg, siden jeg blant annet har gjort noen kvalitative undersøkelser i sosiologien, men å bli intervjuet var jo veldig koselig. Det fungerte jo sånn at jeg mest skravla og skravla i vei om et tema jeg er interessert i og føler at jeg kjenner til – ikke vanskelig i det hele tatt!

Nå skal jeg ikke gjenfortelle alt jeg sa, for jeg vil jo at dere skal kjøpe KK og lese intervjuet der! 😉 Men vi snakket om hvordan jeg har brukt teknologi og interessen for sosiale medier, hvordan jeg begynte å bruke Facebook, Twitter, Blogg og lignende. Hvordan jeg skiller mellom de ulike sfærene, og ulike måter å dele av seg selv på på de ulike arenaene. Vi snakket mye om at folk søker sammen i fellesskap, og det fantastiske i å bli kjent med nye mennesker og nye arenaer man kanskje ellers ikke ville hatt tilgang til. Vi snakket om hva sosiale medier har gitt meg både privat og profesjonelt, og hvordan man må være bevisst på bruken av sosiale medier og hvordan man fremstår. Positive og negative ting med å være synlig på nett altså.

Og mye, mye mer!!! Jeg aner jo ikke hva de kommer til å bruke, så det blir spennende å se.

Det morsomme var også at journalisten og fotografen lot seg smitte litt av min begeistring for blant annet Twitter da, og det ble en interessant ordveksling om muligheter som ligger i ulike sosiale medier.

Deretter var det selvfølgelig photoshoot her i stua, og jeg danderte meg i og utenfor sofa med PCer i fleng – poserte så godt jeg kunne og fikk skryt for at jeg klarte å smile på oppfordring. (Det er da ikke så vanskelig?). Jeg gleder meg til å se de bildene faktisk, har tenkt å spørre om å få dem tilsendt som en liten bonus!!

Så, ingen grunn til å tro at dette skulle være skummelt!

Intervjuet kommer mest sannsynlig i bladet den første uken i desember, jeg lover å si fra og da må dere være snille og kjøpe mange KK-blader!! 😀

(Attpåtil snakket jeg med forskningslederen min på jobb etterpå og hun syntes dette hørtes knallbra ut og at jeg kanskje skulle gi en presentasjon for avdelingen om hvordan det gikk an å bruke sosiale medier på forskjellig måte… !! Mulighetene ramler frem!!)

Nå skulle jeg ha hatt et bilde fra selve intervjuet å lime inn her, men dere får heller se for dere meg med et stort glis!

Share.

About Author

11 kommentarer

 1. Pingback: Tweets that mention ~SerendipityCat~ » Intervju med KK om sosiale medier og identitet! (En liten stemningsrapport) -- Topsy.com

 2. Veldig moro, gleder meg til å lese :-). Kjenner forresten Kristin O. fra «tidlig ungdom», vi gikk på skole sammen og har litt kontakt på FB. Herlig jente!
  Klem

 3. Så spennende! Jeg skal helt klart skaffe meg det nummeret av KK! Mamma faar sende… Jeg synes også det er flott at forskningslederen din var positiv til dette, og at du kan kanskje vil snakke om sosiale medier ved avdelingen din.Hurra!

 4. Saa morsomt, grattis! Sier som Fr. Paris, det maa mamma sende (evt. spare til jul.) Saa flott at du har funnet en nisje som du kjenner saa godt at du kan bli intervjuet i den kulorte ukepressen om det!

 5. @Hege Renate
  Jeg skal nok si fra!! 😀

  @Rutt
  Oi, du kjenner Kristin fra så langt tilbake ja! Verden er ikke stor altså!!

  @Frøken Paris
  Ja, hurra!!! Bra dag!!

  @Irene
  Ja, er det ikke rart… enda jeg er jo ingen sosiale medier-ekspert slik som man nå ser at flere og flere tiltaler seg som, men jeg har nå rimelig mye erfaring med det likevel da. En ting er i alle fall sikkert, at når man bruker sosiale medier aktivt og blir kjent med folk så ramler man fort over spennende muligheter! 🙂

 6. Så tøft at du stiller opp, søta! Gleder meg til å lese! Men legg ut en påminnelse på bloggen så vi (eller iallefall jeg da…:P ) Husker det! 🙂

  Så artig at du kanskje kan bruke dette i jobben din også! Er jo spennende tema! 🙂

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.