Alt som har med «internett» å gjøre er ikke gratis

6

De færreste forventer at rørleggeren kommer og fikser vannlekkasjen på badet uten å ta betalt for det, «for han syns jo det er hyggelig å holde på med sånt.» Mens når det gjelder «internett» så er det faktisk en del som tror at «men kan ikke du bare fortelle meg hva jeg skal gjøre på internett da?» er en helt grei setning som vil utløse en fiks ferdig markedsplan på 2 minutter – gratis så klart!

Virrvarr har et helt glimrende innlegg om dette der «Snill Organisasjon» ringer og trenger hjelp.

Gjennom telefonen: Eh. Skal du ha betalt?
Virrvarr: Ja. Jeg jobber med dette.
Gjennom telefonen: Men du blogger jo gratis?
Virrvarr: Det betyr ikke at jeg jobber gratis?
Gjennom telefonen: Men vi er en Snill Organisasjon!!!

Poenget er at slikt arbeid tar mye tid og tid er penger. Jeg har også fått en del spørsmål opp gjennom årene om jeg ikke kan fikse en webside, sette sammen en infopakke eller gjøre meg kjent på internett. Det er selvfølgelig hyggelig at folk har oppfattet at jeg er «flink med data» og internett-kyndig, men det betyr dog ikke at jeg har 3-4 dagers gratisarbeid å avse hist og pist. Heldigvis er de fleste tålmodige når jeg forklarer dette. 🙂

Hvis du vil ha andre eksempler på folk som ikke er tålmodige og som svarer med at «jammen nabogutten sa han kunne fikse en webside for 200 kroner!!» så anbefaler jeg siden Clients From Hell, den er kostelig!

Ha en riktig god mandag!!

Share.

About Author

6 kommentarer

 1. Jeg pleier å si til disse som henviser til en bekjent av en venn av et familiemedlem at:

  «Joda, bare få ha/un til å gjøre det du. Du har nummeret mitt om det skulle være noe mer». Som regel ringer de tilbake, og er litt mer enn middels fortvilet fordi ingenting fungerer helt som de vil.

  Et annet eksempel er når jeg forteller hva jeg tar i pris for å fikse PCen til folk. (Jeg jobber med dette på fulltid, mitt eget firma). Ofte er det litt nøling når jeg nevner timepris, og forsøk på «vel, jeg vil jo ikke bruke så mye penger på dette» eller «er det virkelig SÅ dyrt å få gjort dette her? Det tar deg sikkert bare noen øyeblikk».

  Jo, jo. Det å rakke ned på andres kompetanse og evt. nevne tidsoverslag som er helt på jordet er en god måte å få redusert prisen på, folkens…

 2. @PoPSiCLe
  Nemlig… det blir jo som om jeg skulle forsøke å fortelle snekkeren at han ikke fortjener å få så godt betalt, for det er jo «bare å slå noen spiker i en planke, og det kan jo ALLE klare». 😀

  Synes løsningen din var grei jeg da! La dem finne det ut selv, så skjønner de at det ikke er SÅ enkelt likevel.

 3. Veldig sant. Er man «flink med data» (som jo er et komisk begrep i seg selv) saa skal man liksom si ja til alt den slags. «Heldigvis» har jeg ingen kunnskaper av den typen! 🙂

 4. @Irene
  Ser på kommentarene til Virrvarr at mange i andre bransjer også blir spurt om dette – «kan du ikke bare fikse…». Kanskje vi har en tendens til å misforstå andres kompetanse og hvor mye arbeid det ligger i ting?

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.