Interessant: «Sosiale medier endrer maktforholdene i helsevesenet»

3

Les «De nye pasientene» i Tidsskrift for den norske Legeforening på nett.

Sosiale medier bidrar til å endre maktforholdene i helsevesenet: Pasientene ønsker ikke bare å være i sentrum, de vil sitte i førersetet.

Mens pasienter relativt uanstrengt henter generell informasjon, stiller spørsmål på Doktor Online og diskuterer sine sykdommer og plager på nettsteder med navn som PatientsLikeMe, strever vi innenfor helsetjenesten med å utnytte moderne teknologi og sørge for at god og riktig informasjon flyter mellom nivåene og ut til pasientene.

Share.

About Author

3 kommentarer

  1. Kjempeallright for meg å lese. I forgårs mistet jeg nemlig over 160 bloggabonnenter – på én dag – etter at jeg dagen før hadde annonsert på bloggen min at jeg hadde opprettet en lukket blogg (ikke søkbar, ikke åpen for andre lesere enn inviterte) hvor man kunne fortelle om negative erfaringer med behandlere. Dette var tydeligvis forkastelig, selv om jeg gjorde det etter henvendelser fra blogglesere.

  2. @Sigrun
    Hjelpes!
    Vel, det du har gjort er såvidt jeg har skjønt ut fra mitt spinkle grunnlag, kontroversielt. Men som du sier: Den er ikke søkbar, og ikke åpen for andre lesere enn invitert. Kanskje å sammenligne med en e-postliste? DET kan man jo ikke stoppe? Pasienter må få lov til å diskutere den behandlingen de mottar! Kjenner til frustrasjonen over å skulle kontakte en psykolog for eksempel, men å ikke vite hvem som driver med hva.

  3. Pingback: Tweets that mention ~SerendipityCat~ » Interessant: “Sosiale medier endrer maktforholdene i helsevesenet” -- Topsy.com

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.