Postkortangst

26

Jeg er egentlig ganske glad i å sende og få postkort. Gode, gammeldagse kort hvor noen har skriblet ned en hyggelig hilsen. Selv om det blir mye av det samme – været er fint, maten er god og vi storkoser oss! (Selvfølgelig.)

I sommer har jeg vært skikkelig sløv på det. Så unnskyld til alle dere som ikke fikk postkort fra bryllupsreisen – det var litt vel mye styr for å få tak i postkort og få dem sendt fra den øde øya vi var på.

Men det er også noe annet som kan hindre i å sende kort – tanken på at dem som får kort, kanskje føler at de får det «gnidd inn» slik denne Postsecret-en viser. Jeg har også tenkt på dette. Her sitter jeg liksom, på tidenes beste ferie, og så vet jeg at jeg har venner som ikke kan reise på ferie, av ulike grunner.

Kanskje de synes det er ufint av meg å sende dem kort da? «Se hva jeg er på,» ikke sant?

Hva synes dere? Har dere noen gang følt det ubehagelig å få eller sende postkort? Eller skal man bare gjøre det likevel, fordi det er hyggelig å få en hilsen?

Share.

About Author

26 kommentarer

 1. PostSecret er også en av mine nettfavoritter! Mye som vekker til live ettertanker og refleksjoner der. Når det kommer til dette temaet er det jo både litt for og mot, er det ikke? På den ene siden ønsker den som er på ferie å sende et kort til de hjemme og fortelle hvor fint en har det, og komme med anekdoter fra verden, mens de hjemme kan ta del i noe av den samme gleden. Hos andre vil det kanskje vekke litt misunnelse at man er på ferie..

  Jeg tenker at så lenge tanken bak å sende kort er den beste, og ikke på grunn av at man ønsker å starte misunnelse, så skal man fortsette å sende kort. Det er jo så koselig 🙂

 2. @FemmeFatale
  Ja, det er koselig synes jeg! 🙂 Det er så dumt, ikke bare hvis noen blir misunnelig, men kanskje rett og slett lei seg fordi det minner dem på at de ikke kan dra på ferie? DET vil man jo ikke! Men for min egen del synes jeg uansett det er morsomt å få – det er jo en hilsen fra noen som har tenkt på deg!

 3. Vet du Cat – om folk tar det ille opp – da synes jeg verden blir for tung! En MÅ evne å se at det er en positiv og hyggelig gest 😀
  Jeg tror de aller fleste ville gledet seg på dine vegne – at DU får vært på en fin ferie!
  Jeg synes det er kost jeg Cat 😀
  Håper du får en fin dag her hjemme også – og det er SÅ gledelig at akkurat DU klarte en bryllupsreise – vi vet at det kostet.
  Stor varm klem fra Lokki 😀

 4. @Lokki
  Takk!! Ja, enn det, at jeg klarte å komme meg på bryllupsreise!! Det er helt fantastisk. Jeg har faktisk ikke fått blogga noe særlig om det enda, men det kommer det også!! 😀 😀

  Stor klem tilbake!!

 5. i disse dager kommer jo ofte postkortene frem etter at folk har kommet tilbake ifra ferien … da foretrekker jeg heller at dem sender over noen JPG-filer ifra ferien 😉

 6. Selvfølgelig skal man sende postkort! I dagens nett-baserte verden, der mesteparten av kommunikasjon går via e-post, facebook o.a. så blir det lite brevskriving, slik man gjorde i «gamle dager». Så da er det ekstra koselig å få et håndskrevet postkort, som man kanskje ikke forventer en gang, i den ordentlige postkassen, ikke bare en mail i inboksen….

 7. Det er sikkert stor forskjell paa for eksempel unge som er ufore/syke og eldre slektninger – jeg vet at mine eldre slektninger elsker aa faa postkort eller bilder i posten, og at selv om de kanskje synes det er trist at de ikke lenger kan reise, saa er det mindre viktig enn det at de blir husket paa, faar hore om opplevelsene osv. For en som er ung men ikke kan reise er det sikkert vanskeligere. Samtidig er postkort og snail mail generelt saa sjelden naa at jeg tror de fleste setter pris paa det!

  Noe jeg faktisk synes er vanskeligere er Facebook – jeg har mange venner der fra f. eks. Latin-Amerika og jeg vet at de fleste av dem ikke reiser noe sted, annet enn kanskje en busstur for aa besoke familie andre steder i landet. Da blir det liksom litt rart at jeg til stadighet slenger opp bilder av ferier og jobbreiser til mange forskjellige land…

 8. @Irene
  Tror du har helt rett i det med forskjellen mellom de som er unge/eldre og i forhold til livssituasjon ja!

  Skjønner også godt følelsen du har av å poste mye om reiser på Facebook. Da jeg reiste mye i jobben (dog før Facebook, da var det MSN…) fikk jeg en del kommentarer på hvor heldig jeg var som fikk reise så mye i jobben. (De skulle bare ha visst hvor «heldig» jeg var, men det er nå en annen sak.)

 9. Jeg sender postkort. Fordi mamma påstod at du må sende brev for å få brev. Jeg liker å få brev i posten (så lenge det ikke er regninger 😉 ) og håper på at noen sender meg noe. Det hender det at folk gjør, og da blir jeg glad.
  Hvis folk blir sure for å få postkort, så skal jeg med glede stryke dem fra adresselista mi. Ikke noe problem, siden de (tydeligvis) ikke er verdige de minuttene det tar meg å sende kort.

 10. @Marianne
  Godt tenkt! 🙂
  Jeg tror ikke noe blir sure, i den forstand. Jeg tenker mer på at jeg ikke har lyst til å «gni det inn» hos noen som ikke har råd eller klarer å komme seg på ferie, når jeg selv sitter der og koser meg. Kanskje de synes det er trist å sitte hjemme og få en påminnelse om at akkurat _de_ ikke kommer seg til drømmestedet sitt? Det er jo ikke det man vil oppnå!

 11. Jeg ville ikke vært så bekymret. Dersom de tenker at du gnir det inn, bør de seriøst revurdere tankemønsteret sitt. Negative tanker er ikke bra. Du tenker på dem, og det er positivt. Hadde du ville vært slem, hadde du sendt ett postkort og skrevet «HAHAHA, Jeg er på ferie, men dere, fattige idioter, sitter hjemme og sturer. hahahaha.» eller noe sånt.

  Jeg sender postkort fra min egen by til folk i den samme byen. Fordi det er artig å få ting i posten. Mye artigere enn en sms.

 12. Jeg som ikke kommer meg på ferier kan jo si at jeg synes det er superstas å få kort/brev. Det er så koselig at noen har sittet å tenkt på meg. Og det er lenge siden jeg har fått så mye koselig post som jeg har fått etter jeg møtte deg! <3 Eneste som av og til bekymrer meg da er at du ikke må slite deg ut! Men jeg Setter STOR pris på deg! Tusen takk! 😀

 13. ~SerendipityCat~ :
  @Irene
  Da jeg reiste mye i jobben (dog før Facebook, da var det MSN…) fikk jeg en del kommentarer på hvor heldig jeg var som fikk reise så mye i jobben. (De skulle bare ha visst hvor “heldig” jeg var, men det er nå en annen sak.)
  Reply

  Naar det gjelder venner i Norge eller andre i-land synes jeg stort sett det er helt greit – noen venner reiser mye, andre ikke, folk har forskjellige prioriteringer og jeg har ogsaa hatt perioder hvor jeg ikke har reist. Men naar det gjelder de som bor i mye fattigere land synes jeg virkelig det er litt vanskeligere… Det er akkurat som jeg blir flau over aa vise min overflod, og at det vil skape en kloft mellom oss naar jeg er der. (Dvs., de vet jo allerede at det er en stor forskjell inntektsmessig, men naa blir det liksom saa veldig bevist!) Kanskje overanalyserer jeg, det er godt mulig! 🙂

 14. Det der tror jeg en kan ta med ganske stor ro. De jeg treffer på mine reiser forventer at jeg skal ta bilder og bruke de. Som regel syns de det er mer enn ålreit. De syns snarere deromimot at det er rart om jeg med de mulighetene jeg har, ikke skal benytte meg av dem. Det vil være et hån mot de som ikke har, men som hvis de hadde hatt muligheten hadde brukt det på akkurat samme måte som vi. Man må aldri undervuderer fattige pga deres fattigdom.
  Men det forutsetter én ting, og det er at du invisterer degselv i deres liv, og at du gir dem muligheten til det samme.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.