ME-bloggere trukket frem som eksempel på bloggemakt i Aftenposten

19

I kulturdelen av Aftenposten i dag finner vi jaggu en artikkel om blogging!

Der gir Ida Jackson, som vi kjenner godt som Virrvarr et intervju i forbindelse med utgivelsen av sin nye bok: Sosiale medier, Hvordan ta over verden uten å gå ut av huset.

Intervjuet er interessant og anbefales, og jeg vil definitivt kjøpe boka. Men jeg synes det er ekstra hyggelig å lese at  på spørsmål om bloggernes betydning, trekker Ida likså godt fram ME-saken som eksempel:

– Hvilken betydning har bloggen i samfunnsdebatten?

– Den har en veldig viktig stemme. Et eksempel er hvordan ME-miljøet, de som lider av kronisk utmattelsessyndrom, har utviklet seg som pressgruppe utelukkende ved at de har funnet hverandre via et nettforum eller blogger. I forrige uke var de i Stortinget for å møte helsedepartementet. I 1990 ville dette vært mennesker som hadde sittet hjemme alene, med et lite sosialt nettverk og bare vært frustrert på helsevesenet. Nå organiserer de seg, lager opprop, sender e-poster til departementer og kommenterer bloggen til tidsskrift for legeforeningen.

Sånt synes vi selvfølgelig er fryktelig morsomt å høre. Takk Ida! 🙂

Share.

About Author

19 kommentarer

 1. Hurra! Så bra Virrvarr nevnte! 🙂

  Og jeg kan legge til; ikke bare innen Norge, men utover landets grenser også. ME-nettverket på Facebook er ganske enormt, og her blir det utvekslet så mye interessant info at man knapt har mulighet til å rekke over alt.

  • Ja, Facebook er blitt et supert sted å holde følge med hva som skjer i ME-saken, både når det gjelder forskningsnyheter og pasientforeninger. Men det er helt umulig å få med seg alt! 🙂

 2. Pingback: ME-bloggere tar over verden uten å gå ut av huset « Rutts tankespinn og ME-nyheter

 3. Pingback: Tweets that mention ME-bloggere trukket frem som eksempel på bloggemakt i Aftenposten | ~SerendipityCat~ -- Topsy.com

 4. Pingback: Ønskeliste « Under stjernene

 5. Pingback: Blogger, egenterapi, narcisisme eller egotripp?

 6. Pingback: Topp Ti Kommentatorer i 2010!! | ~SerendipityCat~

 7. Pingback: Innovativt samarbeid mellom leger og pasienter: “Pasientfora” | ~SerendipityCat~

 8. Pingback: Innovativt samarbeid mellom leger og pasienter: “Pasientfora” « ~ME Nytt~

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.