Se, en middag! :-D

30

Hvorfor i alle dager skal du være interessert i å høre om hva jeg spiste til middag?? Vel, det er ikke maten i seg selv som er interessant her, men at jeg faktisk har klart å lage den.

Slik er det

Det å over lengre tid være så syk at man ikke klarer å lage sin egen mat, gjør noe med selvfølelsen. Det å måtte ty til Fjordland og take-away, helst brakt hjem av andre, fordi det er uoverkommelig å klare å planlegge, handle inn til og gjøre i stand en middag, er nedverdigende for de fleste.

Man må legge til side det å være glad i mat, like å eksperimentere med råvarer og kose seg med maten til fordel for å klare å få i seg så mye næring som mulig. Til og med det sunne blir nedprioritert i forhold til enkelhet, så kan man i alle fall takke Fjordland for at de har noen laks- og kyllingretter som ikke ligger som en stor kjøttklump i magen.

Det er ikke alle som har en stor familie rundt seg som kan stille opp i dagliglivet når man blir alvorlig syk. Jeg har en fantastisk mann som både er flink til og glad i å lage mat, og det gjør han selvfølgelig – når han er hjemme. Men reisevirksomhet i jobben opptil 6 dager i uken legger ikke et godt grunnlag for mange hjemmelagde middager eller en velfylt fryser, sånn er det bare.

Så kan man selvfølgelig si at jeg burde ha skaffet meg en personlig assistent, spurt venner mer om hjelp og så videre. Det er forsåvidt sant, men så syk som jeg har vært, sengeliggende opp til 23 timer i døgnet og døden nær to ganger i løpet av de siste to årene, så har ikke det å finne frem i og kjempe med systemet vært en mulighet.  Jeg har kjempet for å ha et minimum av hverdagsliv, hver eneste dag. Det er mye som kunne vært annerledes, jeg bruker å si til de som har så mange gode råd om hva jeg burde ha gjort at de må jo gjerne prøve selv, om de tror det er så lett.

Derfor er det slik at når jeg denne uken både har klart å handle inn til, lage og spise 2 middager (egentlig 4 for den første varte i 2 dager, og det kommer denne til å gjøre også), så er det et så stort fremskritt for meg at tårene triller av glede.

Det er ikke noe fancy, laks rett i ovnen og kyllingstrimler med saus fra glass får ikke gourmetganene til å juble. Men det er MAT, som ikke har vært vakuumpakket og varmet i mikroen!! Og det er JEG som har laget den!! Og det mest fantastiske av alt er jo selvfølgelig at jeg ikke er råsjuk selv etter å ha handlet og laget denne maten.

Jeg blir nærmest litt euforisk nå, og kaller dette virkelig framgang. Jeg ber på mine knær og håper at det faktisk er snakk om bedring, og ikke bare et tilfeldig hopp i formkurven.

Jeg ser det plutselig som en mulighet å kunne få til en hverdag etter hvert hvor jeg kan klare å planlegge god og sunn mat, handle inn deilige råvarer og faktisk kunne stå på kjøkkenet og lage mat selv uten å klamre meg gråtkvalt fast i kjøkkenbenken.

Akkurat nå elsker jeg livet og verden og alt. 🙂 Håper dere vil glede dere med meg!


Share.

About Author

30 kommentarer

 1. Er det ikke stort når man klarer det? Kjenner følelsen så godt og sender deg masse gode ønsker om bedring. Gled deg over det du har klart og selvfølgelig går det fremover 🙂

 2. Pingback: Tweets that mention Se, en middag! :-D | ~SerendipityCat~ -- Topsy.com

 3. Det ser jo kjempegodt ut! Så deilig å få det til! Krysser også alt for at dette betyr at du er på vei opp og ikke bare en tilfeldig god dag. Ønsker deg jo alt godt! SÅ nydelig du har det på kommoden din! Så nydelig! 🙂 Jeg gleder meg virkelig med deg! 😀 😀

  Stooooor -Hurra!- KleM <3

  • Det MÅ ha snudd nå, kan ikke skjønne noe annet! Er jo forberedt på at det kan komme flere nedturer, men håper å unngå de helt store tilbakefallene. Det har vært subtile endringer til det positive på mange felt i det siste, men dette er så målbart, så konkret. 😀

 4. Flott! Haaper at dette bare er begynnelsen paa veien til aa bli bedre. Trist aa lese hvor syk du har vaert og fortsatt er… Imponerende at du fortsatt beholder humoret! 🙂

  • Nåja, det humøret er nå opp og ned det altså, bra jeg ikke har videoblogg kan man si! 😉

   Det har jo vært helt forferdelige ting som har skjedd, og jeg ER jo veldig syk. Men jeg har funnet ut at jeg kan ikke tillate meg å kjenne for mye på det, kan ikke gå rundt og gruble og sørge og savne hele tiden – da blir jeg gal! Innimellom flommer det over, og da får det bare gjøre det. Men så må blikket rettes fremover igjen.

   Og det GÅR fremover, så det er jo veldig bra! 😀

 5. Veldig bra! Håper at det er en bedring som kommer som følge av medisinene, og at den bare kommer til å fortsette, og at formkuren bare stiger og stiger!;D

 6. Jeg er så inderlig glad for å lese dette, Cat -og vet akkurat hvilken følelse du tar vare på nå 🙂

  Da jeg begynte å «komme meg» etter antibiotikakurer, føltes det nesten som om jeg var forelsket.
  I livet. Som å flyte på myke bomullsko -knapt røre bakken.

  Jeg kjenner stadig på følelsen av styrke i kroppen og minner meg selv på hvor heldig jeg er.

  Det er så godt å kjenne etter!

  Forsett å nyte!

  • Ja vet du, det blir nesten som en forelska-følelse! Forelska i livet sikkert, huhu for en klisjé! Men veldig sant også. 😀

   Jeg skal i alle fall nyte og nyte og nyte alle gode dager og alle fremskritt. Og om nedturene kommer, og jeg vet jo at formen svinger mye, så tenker jeg at KANSKJE blir de dårlige dagene _litt_ mindre dårligere enn de har vært før. Og kanskje blir de bedre dagene _litt_ bedre enn de har vært ført.

   Så kan man jo kjenne på en eeeeeenoooorm utålmodighet såklart, og jeg må passe meg så jeg ikke overdriver her nå, det kjenner jeg godt!

   Men men men.. likevel!!! Det ER noe!! 😀

 7. Nå ble jeg rørt her, nesten så tårene triller i ren glede over denne posten. Så fantastisk deilig at du har klart dette uten å bli helt ødelagt! ♥

  Jeg unner deg bare slike dager framover…!

  • Tusen takk kjære deg! 😀 Jeg er i en slags lykkerus over å klare mer, samtidig som jeg kjenner veldig god at jeg må være forsiktig også. Det skal ikke mye til før jeg ligger som et slakt på sofaen….

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.