Drikker og drikker

28

Har du noen gang hatt følelsen av å være konstant dehydrert, men uansett hvor mye du drikker så virker det ikke som det hjelper?

Jeg har det sånn i perioder når kroppen er dårligere, og det er frustrerende. Glass etter glass med isvann, men den eneste forskjellen jeg merker er at jeg må oftere på do. Huden er tørr, og fuktighetskrem føles bare klissete når jeg har det sånn.

Vel, det snur vel snart igjen så jeg får noen bedre dager. Vinter er ikke den beste tiden på året for meg, det er i alle fall sikkert.

Share.

About Author

28 kommentarer

 1. Har du prøvd å spise noe salt? Saltmangel blir ofte på samme måten. Man drikker og drikker, er like tørst og kjenner vannet skvalpe øverst i halsen. Om ikke pottis direkte frister kan du jo teste spekeskinke, oliven eller i værste tilfelle salttabletter.

  Håper det retter seg 🙂

 2. Åja, det opplever jeg ofte! Og iblant føles det som om hele kroppen klør etter vann, og jeg bare får lyst til å stupe uti havet. Litt vanskelig å bare stupe i det om vinteren ;p

 3. Hei søta,

  Bare kjapt innom med et bittelite svar! (I`ll be back later with more!)
  Jeg har blitt fortalt at …hmm…cellene er dehydrerte selv om jeg prøver å drikke mye. Jeg blir faktisk noe bedre av intravenøst saltvann/sukkervann så det er kanskje noe i det? Gleder meg til man vet mere om alt dette som skjer.

  Ellers har jeg veldig stort saltbehov og spiser mye salt mat og potetgull (før!) Da jeg ble satt på saltfri diett og vanndrivende medisiner (for noen år siden) ble jeg MYE sykere…Var bare helt pære. Men så startet jeg å spise salt igjen og droppa de vanndrivende og da ble jeg mere stabil igjen. (om enn stabilt dårlig) Har også blitt fortalt at veldig mange ME pasienter blir bedre av mere salt. Sikkert mange grunner til det…?

  Uansett…Kjenner følelsen! 🙁 Masse masse god bedring søta! KleM`KleM <3

  • Interessant. Noen som har lyst til å komme med litt IV til meg?? Går det an å få tak i det uten å måtte på sykehus mon tro?

   Skal i hvertfall passe på så jeg får i meg litt salt, har ikke egentlig noe følelse av at det skulle være for lavt i forhold til kosten, men denne merkelige kroppen her har nå sine egne ideer uansett da. 🙂 Takk for at du deler!

   Klem

   • Visstnok så vil binyrene ha salt og c-vitaminer. Binyrer har med stresshormon å gjøre. På Sonjas tipser man sådan (mulig det er et kjerringråd, men flere synes iallfall det hjelper): ta noen saltkorn i munnen. Smaker det godt så trenger du sannsynligvis noe mer salt. Enkelte sier at da smaker til og med saltet vann godt(!!!). Smaker det ubehagelig må man lete etter noen annen årsak.

    Det er flere som sier at saltet hjelper kroppen å justere væskebalansen selv da. Både til å ta opp og til å slippe vann. Blant oss stoffskiftesyke så er det et vanlig problem at kroppen ikke slipper vannet.

    • Ja, og uten at kortisolet fra binyrene funker så får ikke kroppen nyttegjort seg t3 – selv om det kan være masse fT3 rundt i blodet – og da går cellene i sparing og man får tørr hud… Men det er altså kjent ved lavt stoffskifte.

     Uansett … de samme mekanismene fungerer da i alle kropper… ???

     • Hehe, ja man skulke tro at de samme mekanismene fungerer i alle kropper, men etter å ha fått ME er jeg jaggu ikke sikker lenger! 😉 Føles som om mye er «snudd på hodet» og virker motsatt av det som er naturlig.

   • Hei igjen,

    Man kan få satt saltvann/ringer på LHK. Jeg holder jo fortsatt på å styrer med å få hjemmesykepleien til å sette IV på meg hjemme men det er visst ikke så god stemning for det (feil diagnose vettu). Men krysser fingrene for at det ordner seg. Slitsomt å dra på LHK så ofte…(så da blir det ikke gjort så ofte som jeg kunne trenge)

    Ikke så lett å vite om man har nytte av det heller. Men du har jo vært innlagt noe i høst, har du merket at å få intravenøst kanskje har funket på noe? Sikkert VELDIG vanskelig å kjenne når det står på så mye annet. Jeg har alltid merket et løft av intravenøs behandling og testet derfor dette pånytt på LHK og det føles som om det er veldig bra for meg.

    Åh, jeg gleder meg sånn til vi VET mere om ME og hva det er og HVA som skjer. Er så nysgjerrig også mtp alt det rare som skjer i kroppen.

    KleM

    • Javel, da må jeg snakke med LHK om å få ordinert dette. Er selvfølgelig helt uaktuelt for meg å dra helt til Lillestrøm for å få satt dette, men hjemmesykepleien i området her er så langt i hvertfall veldig greie. 🙂 Hvis ikke tar jeg jaggu meg og kidnapper en sykepleier!! Moahaha!! (Det må da gå an å leie noen??)

     Jeg vet ikke hva IV på sykehus eventuelt har gjort for meg, som du sier så har jeg vært så dårlig og med så mye ting når jeg har vært innlagt at nesten hva som helst har hjulpet litt tror jeg. 🙂 Har fått både saltvanns-IV, næring rett i blodet (både i hånda og i halsen – æsj) og blodoverføringer da.

     • Det kan jo være verdt et forsøk. Kanskje teste en gang først på LHK om det har noe for seg? Men mener å ha hørt at det er mange som har god effekt av det når man er veldig dårlig. (klarer jo aldri få med meg grunnene til dette)

      Jeg føler at fordøyelsen blir bedre, matlysten blir litt bedre, kroppstemperaturen blir litt mere stabil og jeg blir «roligere» (kroppen skjelver ikke så mye) og så er jeg ikke så sabla tørst hele tiden etterpå. Men varer jo ikke så lenge av gangen den effekten så skulle jo helst fått IV ofte.

      Ellers er jeg jo litt spent på hvordan du synes det går med behandlingen og alt. Fortell gjerne når du orker.

      Masse lykke til! KleM

 4. Sånn har jeg det også! Det er et av mange ME-symptomer vet jeg. Jeg kan drømme om vann når jeg er ekstra dårlig, hehe..Og da jeg først ble syk var et av de tydligste symptomene at jeg våknet opp midt på natta med sterk feberfølelse,og en munn som Sahara.

  • Aha! Det visste jeg ikke. Vel, den umiddelbare tanken er da «redusér smertestillende», men det er allerede på minimumsnivå i forhold til smertenivå. Får bare prøve å drikke enda mer og få i meg nok salt da.

 5. Her også… feberfølelse og saharamunn… Jeg drikker i snitt ca 5 liter vann pr døgn i tillegg til en kopp pulverkaffe om morgenen og litt juice og/eller havremelk så inntak av væske er veldig stort men vanskelig å begrense. 20kr døgnet i bare drikkevann gjør godt innhogg i husholdet, må kjøpe drikkevann i 5-liters dunker pga dårlig vannforsyning uti her.

 6. Hvis jeg har «glemt» å AAA er det ikke uvanlig at jeg føler at jeg har vært på skikkelig fest når jeg våkner. Kjennes ut som Napoleon med sin hær har marsjert over tunga mi. Tørst, og huden i ansiktet kjennes helt tørr og stiv. Har ofte salthunger selv om jeg bruker mye salt.

   • Hvis jeg holder meg i skinnet og ikke gjør for mye blir jeg ikke så veldig tørst. Det er stort sett hvis jeg har tøyd strikken for langt at jeg blir «ekstremt» tørst. Men salt hungeren er der nesten alltid.

 7. Akkurat sånn har jeg også det når kroppen er dårligere….prøver å drikke mer lunket vann en iskaldt. ellers må kroppen bruke så mye energi på å varme opp

  • Ja, der har du også en greie. Mannen her skjønner ikke hvorfor jeg drikker lunken eller til og med kald kaffe. Men det er rett og slett fordi jeg ikke orker noe som er for varmt eller kaldt!

 8. Hei!
  Jeg har opplevd det samme, og mange år etter var jeg på et kurs for leger under utdanning i barne- og ungdomspsykiatri og foredragsholder Alexandra Richardson berettet om en liknende historie og årsaken var: Mangel på visse fettsyrer (tror det var omega 3). Sjekk det ut!

  • Det var interessant, takk for tips! Det skal jeg absolutt sjekke ut. Er slett ikke umulig at man får visse mangler her og der når man er så mye syk. Og et Omega 3-tilskudd er ikke så dumt uansett, jeg har tatt det i perioder, men ikke i det siste. (Litt uviss på hvorfor egentlig..)

   Takk!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.