28% sjekker Facebook FØR de står opp

7

I følge disse morsomme tallene om Facebook, sjekker altså 28% Facebook på telefonen før de står opp av senga om morgenen.

57% snakker mer med folk online, enn de gjør i det virkelige liv.

750 millioner bilder ble lastet opp på Facebook i løpet av nyttårshelga, og i løpet av 20 minutter på Facebook blir 1 million linker delt og 10,2 millioner kommentarer postet. Disse og mange andre morsomme tall om Facebook finner du i denne saken i ITavisen.

Er det skremmende, eller en revolusjon i mulighetene for å dele med hverandre? Er vi fanget av Facebook, eller gir det oss en frihet til å skape oss selv vi aldri har sett maken til? Forstår vi egentlig omfanget av det vi gjør på Facebook?

Klarer vi å la fornuften overstyre trangen til å fortelle hverandre alt – og litt til?

 


Information provided by: Online
Schools

Share.

About Author

7 kommentarer

  1. Jepp, jeg bruker iPod Touch hver morgen før jeg står opp, og hver kveld før jeg sovner. Ikke bare til Facebook, det som er førsteprioritet er å sjekke epost, så twitter og så facebook. Om kvelden prøver jeg å roe ned, så da spiller jeg stort sett kabal på «podden» til jeg blir så trøtt at jeg ikke klarer mer. Og så får jeg stort sett sove. Min beste sovemedisin. 🙂

  2. Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten fb her i utlendigheten!

    Men det er klart at som med alt annet i livet prøver jeg meg helst på moderasjon. Det var derfor jeg måtte ut av twitter, det ble for vanskelig å trekke seg vekk fra strømmen av meldinger. På fb går det ikke like fort, og jeg tilbringer derfor mye mindre tid der inne. Men rekker sjelden å oppdatere meg før barna er levert om morgenen, altså fire timer etter jeg har stått opp. Ellers sjekker jeg om kvelden igjen. Men prøver å være bevisst og begrenser mest mulig. Det kan jo fort bli en tidstyv og da er det liksom ikke så morsomt lenger!

    • Jeg synes FB er genialt til å oppdatere seg på hva folk driver med og holde kontakten, men det må være en viss moderasjon som du sier.

      Enkelte dager bare orker jeg ikke å være på nett, og da synes jeg det går helt fint å klappe igjen PCen og gjøre noe annet. (Selv om det andre er f.eks. spille på iPad…)

  3. Noen ganger føler jeg meg litt dinosaurusaktig. Jeg har ikke Facebook. Vennene mine synes jeg er såååååå 2001. Men jeg har det veldig greit med det. Jeg sjekker nettavisene før jeg står opp for å se om det er trygt å hoppe ut av sengen.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.