Men HVA skal Maria Amelie gjøre når hun kommer til Russland?

15

Jeg følger som de fleste med på saken om Maria Amelie i nyhetene, og hun føler seg i alle fall trygg til over helgen. Jeg skal ikke gå inn i den store debatten om regler, prinsipper og lover her. Jeg hadde helst sett at vi lot henne bli.

Men det jeg har tenkt på den del i det siste er hva som faktisk skjer når/om hun blir sendt til Russland!

Finnes det et eller annet mottak hun kommer til der, slik at hun har et sted å være, eller blir hun bare sluppet av på flyplassen med et «lykke til»?

Hvor skal hun sove, hvordan skal hun finne seg et sted å bo? Hun snakker vel ikke så godt russisk, etter det jeg har forstått, er det noen der som kommer til å hjelpe henne på noe vis?

Jeg ser for meg en person som står helt rådvill i en fremmed by med en koffert i hånda, ingen returmulighet, uten å kunne språket, uten penger, uten venner. Hva gjør man da?

Det er sikkert noen i Russland som vil hjelpe henne, forsøker jeg å si til meg selv. Det er sikkert noen som ordner så hun har penger, et sted å sove, hjelp til å søke innenrikspass – som jeg har skjønt at hun må gjøre først.

Bare å komme seg rundt på ukjent sted når man ikke er kjent og ikke snakker språket kan jo være et mareritt, det har jeg opplevd selv på reiser på Balkan, og jeg var der kun for å jobbe!

Så en ting er diskusjonen OM hun skal sendes ut, men hva skal hun gjøre når hun kommer til Russland?

Det er kanskje noen av dere som vet mer om dette?

Share.

About Author

15 kommentarer

  1. Jeg har sett noen avisartikler hvor nordmenn i Russland sier de kommer til aa hjelpe henne. I tillegg tror jeg hun snakker godt russisk, det ble hvertfall brukt som en av grunnene til at Teknisk Ukeblad ville ansette henne.

    • Ok, det er da enda bra å høre at hun kan russisk! Jeg trodde jeg hadde sett på et intervju at hun IKKE kunne det, men da har jeg heldigvis hørt feil. Det er jo en _slags_ begynnelse, og at det finnes nordmenn der som kan hjelpe henne.

  2. Hei Søta,

    Leste i avisen tidligere at det er mange nordmenn i Russland som har tilbydd henne å bo hos seg/hente henne å kjøre henne til et hotell eller annet hun ønsker selv. Så akkurat Maria Amelie går det nok greit med uansett, selv om det er veldig klønete hele saken. Men alle de andre som ikke har en egen støtteklubb og masse resursser rundt seg vet jeg ikke hva skjer med? Det må da være noen som møter dem? Eller tenker de bare at «her er de jo statsborgere så de får finne ut av det selv» Ikke godt å vite….

    Spent på om de finner en måte å endre lovverket på en god måte. Vanskelig sak synes jeg om man tenker politisk. Helst skulle man jo ønske man kunne hjelpe alle men det blir vanskelig det også…Akkurat nå (når hodet ikke fungerer) er jeg glad jeg ikke er politiker! 😀

    KleM`KleM

    • Ja, hva med dem? Jeg har liksom ikke hørt at det finnes noen slike «retur-mottak», selv om det kanskje gjør det. Tenk deg en familie som blir returnert f.eks. til Iran da, etter mange år i Norge. Om de ikke har noe nettverk der som kan hjelpe dem, skal de da plutselig stå på gata med 2 kofferter og ungene i hånda og begynne å lete etter hus, jobb, mat, venner… ? Hva skjer med folk i en slik situasjon? Det skulle vi hørt mer om!

      Det ER en vanskelig sak, men uansett hvor mange regler og lover vi har så må vi på et eller annet tidspunkt kunne ta menneskelige hensyn også. Hehe, det får være mitt korte svar, jeg er ikke ellers i stand til å tenke så klart om dagen…

      Fortsatt god helg og klem til deg! 🙂

    • Jo mer som kommer frem, jo mer synes jeg det virker som om hun virkelig har grunn til å være redd for å reise tilbake dit ja. 🙁 Bare tanken på hvor mange år det er siden hun var der, hun var et BARN. Og hun var sikkert livredd da, enn å vite at man skal bli sendt tilbake til et sted man er livredd for å være??

  3. Det er nok mange som vil hjelpe Mariaamelie, og godt er det. Men dette er bare overflaten av en urolig sjø. Hvem hjelper alle de andre som blir sendt «hjem» etter ti år, som ikke har Mamelies ressurser, mulige nettverk eller et kobbel med journalister som står og venter på henne.

    Dette i tillegg til den straffen de har sonet ved å være innesperret på mottak, uten rett til jobb, egen bolig, osv. Straffen for å komme til Norge er langt strengere enn mange av de samfunnstjenestene norske forbrytere idømmes etter langt alvorlige lovbrudd. Og hva galt har de gjort?

    Norsk asylpolitikk er og blir en skammelig dans i menneskeurettighetenes navn, hvor mennesker ikke er like for loven.

      • Det ble nevnt i en artikkel (tror det var på nrk) at foreldrene holder seg i skjul her i norge for å unngå å bli sendt ut så i det tillfellet er hun jo ikke alene nå heller og det er trossalt foreldrenes ansvar som tok henne hit og de burde skamme seg om de ikke stiller opp for sin datter om hun har behov for det ved en hjemsending. På meg så virker det nesten som om hun selv og foreldrene bevisst bruker «aleneheten» som provokasjon for å få folk til å syns synd på henne og derfor vektlegge å la henne bli her istedenfor å sende henne hjem igjen.

        • Maria Amelie er en voksen dame, og strengt tatt har ikke foreldrene lenger noe «ansvar» for henne, utover et moralskt et. Det som derimot er foreldrenes ansvar, er at de tok henne med her ulovlig da hun bare var et barn. Med andre ord var det ikke hennes eget valg, og for min del er det helt klinkende klart at hun burde få blitt. Syns det blir helt idiotisk å si at de «bruker» det for å få folk til å synes synd på henne når det faktisk er fakta at hun kommer til å være alene i et land hun har vært på flukt fra siden hu var 12 år!

          Norsk asylpolitikk er redselsfull og menneskefiendtlig. Spesielt for alle barn som kommer hit.

  4. For meg, så er det helt klart at hun bør få bli her. Hun og andre flyktninger og asylsøkere som vil bidra i norge.
    Vi har nok av dem som kommer hit, og ikke vil intergreres, og jobbe. Og mange som blir kriminelle
    🙁

    Så, i mine øyne er dette veldig enkelt. Vis at du vil bidra, så får du bli. Vi trenger arbeidskraften.
    🙂

    Er litt bekymret for hvordan det kan gå med henne, hvis hun blir utvist til et land som er preget av brutal mafia bl.a. Er mange kyniske mennesker, så…..

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.