Hmmm…kjærringa eller eselet? Vanskelig valg!

4

Jeg fikk ikke skrevet noen dedikert bloggpost på kvinnedagen i år, som jeg har gjort før.

Men jeg leste litt rundt på andre blogger da, og merket meg blant annet denne historien fra Addis Abeba:

En av de norske byggeplanleggerene foreslo at de skulle bruke esler til å frakte vann. Esler er både sterke og utholdende, og han syns derfor innkjøp av slike ville være den beste løsningen på vannproblemet.

De etiopiske byggeplanleggerene var helt uenige i dette. De syns absolutt ikke at det ville være mest effektivt å bruke esler – de ville heller ansette kvinner til å bære vann opp fra elven til byggeplassen.

Les resten av historien her. Vi har fortsatt et stykke igjen å gå….

Et veldig verdifullt esel….

 


Share.

About Author

4 kommentarer

  1. Det her var trist. Det finns en grunn til å fortsette med den internasjonale kvinnedagen. Vi kan ikke bare tenke att vi selv har det bra. Vi kan gå tilbaks bare et par generasjoner å se hvordan våre bestemødrer hadde det. Det er mange å minnes den her dagen.

    • Åja, vi må ikke glemme. Hverken hvor kort tid siden det var helt annerledes også her hjemme, eller hvor ille det fortsatt er for mange (flertallet?) av verdens kvinner. Vi har et ansvar for å ikke slutte å bry oss tenker jeg.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.