Et kjærlighetsdikt

4

 

Jeg fant et dikt på bloggen til Børgeking som jeg synes var så vakkert, så jeg må dele det med dere.

Originaltittelen på diktet er «O lieb, so lang du lieben kannst» (1845) av Ferdinand Freiligrath. Du finner det på tysk og engelsk her.

Elsk så lenge som du kan, og har en venn å holde av,
for timen kommer da du står og gråter ved en grav.

Og la ditt hjerte flamme rent, og elske høyt og elske hett
så lenge som en annen sjel vil med din egen sjel bli ett.

Og gjør alt godt du kan mot den som lukker opp for deg sitt bryst,
og gi ham ingen times kval, men gi ham alle timers lyst!
Og vokt din egen tunge vel: Det falt så lett et heftigt ord.

Du mente ikke hva du sa, men den du elsker, gråter da.

Share.

About Author

4 kommentarer

  1. Det er jo litt i sentimentaleste laget, men veldig, veldig fint. Jeg anbefaler også å se dokumentarfilmen fra 1984 om Marlene Dietrich, laget av Maximillian Schell, der han leser diktet for en aldrende Marlene og hun gråter. Veldig gripende.

    • Hadde ve6rt deilig e5 bo pe5 ladent.. jeg har tenkt tanken et par ganger, gubben nekter.. han kunne ikke tenkt seg et slik liv..He5per dere fe5r det til.Jeg he5per virkelig at vi fe5r det til Jeg snakker om en ge5rd som ligger 1 time unna ne6rmeste dagligvarebutikk.. :O men jeg har begynnt e5 venne meg til tanken..Jeg nekta plent da jeg ble sammen med sambo, og fikk vite at han hadde odelen pe5 ge5rden, fordi jeg vet hvor mye jobb det er.. Se5 han hadde vel egentlig bestemt seg for e5 si fra seg odelen ne5r den tiden kom.. Men vi begynnte e5 prate om dette her om dagen, og siden livet har blitt anderledes siden vi prata om det sist, se5 har jo meningene blitt anderledes.. Se5 jeg har vel tatt en helomvending. For jeg kan ikke tenke meg e5 jobbe med noe jeg ikke trives med resten av mitt arbiedsliv.. Se5 jeg vil hoppe i det, og gjf8re noe jeg liker.. Jeg vet ikke hvor gammel hverken du eller mannen din er, men den dagen det ne6rmer seg pensjonist-tilve6relsen se5 kan det jo ve6re at han har en helomvending.. En rolig pensjonist tilve6relse pe5 ladent er jo heller ikke e5 forakte vettu.. Du fe5r snike ideen inn i hodet hans ne5r han sover, se5 fe5r han for seg at det er hans ide..

  2. Hey very nice site!! Man .. Excellent .. Amazing .. I’ll bookmark your site and take the feeds also…I am happy to find a lot of useful info here in the post, we need develop more strategies in this regard, thanks for sharing. . . . . .

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.