Jeg gror ting!

8

Innerst i boden lå det en pose fra Plantasjen som dukket opp under rydding. Der lå det blant annet flere små poser med frø – lavendel, solsikker, petunia, jordbær og diverse annet. Ikke vet jeg hvor lenge den har ligget der, men et par år kanskje?

Jeg skal ikke akkurat skryte på meg grønne fingre eller hagekompetanse – så om frøene fortsatt «levde» etter flere år i den mørke, kjølige boden visste jeg ikke.

Men jeg bestemte meg likevel for å forsøke å plante disse frøene, og SE, etter et par uker ved vinduskarmen er det i hvertfall kommet noe grønt!

20110507-105156.jpg

Hva akkurat dette er, er jeg litt usikker på….»Hvit» har jeg skrevet på krukken, og ser for meg en ganske stor, hvit blomst. Men selve frøposen greide jeg å kaste… Jaja. 🙂

Håper på en blomstrende vår og sommer på balkongen!

Share.

About Author

8 kommentarer

  1. Ååååå, så koselig! Mannen her foreslo faktisk å plante noe i år, men vi kom oss aldri rundt til å faktisk gjøre det. Er jo koselig med sånne ting, enkle gleder! Blir spennende å følge dine vekster siden våre aldri ble noe av! Lykke til! <3 (kanskje ta på litt grønn neglelakk så får du litt ekstra grønne fingre?) KLeM 😉

    • Ja, det er noe med det å se på ting som vokser som er veldig koselig altså. 🙂 Nå har vi jo begrenset med uteplass her, så jeg må jo være _litt_ sparsom med hvor mye jeg sår også. Med mindre jeg vil ha fullstendig «jungel» da!

      😀 Satser på at jeg lærer etter hvert!

      *BM: Trenger knallgrønn neglelakk* 😉

  2. Det er noe få frø som har dårlig holdbarhet; aster, persille er et par eksempler hvor spireevnen faller ca 50% årlig. Men det er da fremdeles verdt å forsøkt. Det meste annet holder bra. Jordbær kan være litt tricky og lavendel tar tid, men de kommer. 🙂

    • Aha, spireevne! Der har du et uttrykk jeg må gjøre meg kjent med! 😀 Vel, årets «avling» får være et forsøksprosjekt for balkongen, og så skal jeg planlegge innkjøp og såing litt bedre til neste år.

      De jordbærene tror jeg ikke det blir noe av altså, der ser det helt dødt ut, men to krukker med lavendel har fått spirer nå! Hurra!!

  3. Det så bare veldig koselig ut! Det fikk jeg også lyst til å gjøre. Jeg har absolutt ikke grønne fingre, men i år prøver jeg meg på å få til en sommerfuglbusk og lavendelplanter. Håper de lever så lenge at jeg får se de blomstre:)

    • Det er veldig morsomt altså! 😀 Nå er et par av mine blitt såpass bra at jeg skal forsøke meg på å plante dem ut i en litt større krukke og sette dem i solstripa på balkongen. Håper det går bra!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.