Kavlifondet gir forskningsmidler til ME-studie

0

Kavlifondet er en allmennyttig stiftelse som fordeler overskudd fra Kavlikonsernet til forskning, kultur og humanitære formål.

Nå setter fondet fokus på ME, og har bevilget forskningsmidler til kreftavdelingen på Haukeland Universitetssykehus der de nå jobber for å kartlegge årsaksforhold og muligheter for behandling av ME.

Det er gjennomført en klinisk studie med 30 pasienter, der halvparten fikk en medisin (Rituximab) som reduserer antallet B-lymfocytter (en type hvite blodceller) og der halvparten fikk saltvann (placebo). Verken pasientene eller legene visste hvilken behandling som var gitt. Resultatene som har blitt publisert i tidsskiftet PLoS One, viser at 67 %  av pasientene som fikk aktiv medisin fikk en klar bedring, mot 13% i kontrollgruppen (de som fikk saltvann)

Les hele saken på Kavlifondets sider.

Jeg synes det er fantastisk at det blir gitt forskningsmidler til oppfølgingen av disse viktige resultatene! Nå må også helsemyndighetene komme raskt på banen og bevilge penger til flere studier av denne medisinen, slik at man får reprodusert resultatene. Kanskje kan ME/CFS-senteret på Oslo Universitetssykehus gjøre noe på dette? 🙂

 

Share.

About Author

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.