Og det ble lys…

16

Så kom kvelden, og lysene ble tent. I hvertfall noen av de, jeg har mer lys her enn jeg trenger. 🙂

Men det er pent. Og stemningsfullt.

20111127-200404.jpg

20111127-200418.jpg

 

Jeg merker at etter en høst med mye oppmerksomhet rundt ME-saken så har jeg et behov for å skjerme meg selv litt fra «politikken» rundt det hele akkurat nå. La dagene fylles av advent og juleforberedelser i stedet. Pakke bort PCen og bare være sammen med familien fra torsdag av – da kommer Lille Sprell igjen, så det blir en koselig familiehelg. Kanskje vi får bakt pepperkaker også. Dessuten har vi en pinnekjøtt-avtale med gode venner!

En del av meg har lyst til å være aktivist. Følge sakene, diskutere på Twitter, skrive blogginnlegg. En del av meg er rett ut sagt drittlei hele greia. Utrolig lei av å møte veggen her og der, av folk som skriver hetsende meldinger på Twitter, av å føle at man er blitt til et slags rart vesen bare fordi man er syk. Jeg orker det ikke akkurat nå.

Nei, gi meg en rull med gavepapir, en saks og en limstift. Gi meg lukten av gløgg og nystekte pepperkaker, barnelatter og en skjeggete klem. La huset fylles med god matlukt, levende lys og rolige kvelder.

Det skal bli en fin advent.

 

Share.

About Author

16 kommentarer

 1. Åååå, så koselig det ble! 🙂 Nydelig! <3
  Støtter deg fullt ut i det andre. Man må ta noen pauser.
  Godt å fokusere på noe annet innimellom.
  Du er jo aktivist selv om du ikke jobber HELE dagen, hver dag, med dette.
  Syns du er kjempeflink,og det er viktig med balanse!
  Advent er jo en fin tid å fokusere på andre ting på!
  SÅ mye å henge fingrene i! 🙂
  Sender en god adventsklem, nå er vi igang med nedtelling til JUL!!! <3

  • Tusen takk for god adventsklem, og en stor en tilbake! 😀
   Nå ble mine tanker om å legge aktivismen litt til side plutselig veldig avbrutt av Helseministeren her ser jeg… oh well… 😉

 2. åhh, det høres deilig ut, bare være og puste og den fulle og hele tilstedeværelsen med advent….Så fint du har pyntet og ordna til , det blir stas til Lille Sprell , garantert: «tradisjon ER tradisjon» 🙂
  *klem*

  • Tusen takk for hyggelig kommentar! 🙂
   Jeg tenker at det er litt viktig for meg å forsøke å holde på tradisjoner og skape våre egne også, ikke minst for Lille Sprells skyld. Gleder meg til å feire jul her!

   Klem tilbake!

 3. Ikke bry deg om hetsen, Cathrine . Fyren ser ut til å skyte i øst og vest uten å ha tenkt nevneverdig over sakene han kommenterer. Lider av en eller annen form for diare tenker jeg 😉

  Jeg setter stor pris på insatsen din. Selv er jeg en mann som har hatt ME i snart 30 år, og vet inderlig godt at dette er en fysisk sykdom. Har bare vert veldig forvirret i min søken etter å sette ord og diagnose på elendigheten. Tror jeg var en av de første til å finne frem dokumentasjon om CFS fra internett i begynnelsen av 90-tallet. Jeg gikk til legen min med dem og fikk forståelse. Den gang var det bare antidpressiva som gjaldt, men det hjalp ikke så mye. Jeg er veldig glad for det som nå er avdekket på Haukeland, og er overbevist om at de er på rett spor.

  30 år gjør noe med en, og jeg klarer ikke mobilisere like mye som før. Derfor er jeg kjempeglad for at det finnes folk som deg, Maria, Jørgen mfl. Takk til dere alle

  • Tusen takk Cosinus! Måtte årene som ligger fremfor deg bli bedre enn de du har lagt bak deg…

   Jeg bryr meg egentlig lite om fyren på Twitter, men jeg tror det trigget noe generelt og sikkert litt sårt i meg om dette med å bli «spesiell» fordi man har fått denne dumme sykdommen. Hvorfor kunne det ikke heller vært noe enklere eller mer akseptert liksom, hvorfor fikk jeg en sykdom som er omdiskutert, mistrodd og ikke forstått??

   Oh well, det er en fattig trøst, men jeg vet at sammenlignet med dere som har hatt denne sykdommen i 30 år så er jeg «heldig» som får den i disse dager hvor det tross alt skjer MYE på fronten.

   Takk for gode ord!

 4. Ønsker deg en god, varm og givende adventstid sammen med de du er glad i…. :). Nå får du dyrke de gode stundene, her og nå og ta fri fra ME-sak med ditto støy for en stund. Du har gjort og gjør en fantastisk for saken 🙂 Takk skal du ha !…men du er synlig og står i skuddlinja og må derfor betale omkostninger som vi andre slipper…Mannen med tvitter-meldinga har vel litt å gå på før han blir tatt inn i stallen til Stand-up Norge, eller…?
  Ønsker deg alt godt framover : ) Klem

 5. Hahahha, digger den siste setningen din om stand-up! 😀
  Tusen takk for gode ord og gode ønsker!!
  Klem

  PS: Takk for at du kommenterer det med at jeg har gjort meg synlig. Jeg opplever å bli dratt inn i mange debatter og kommentarer med navns nevnelse pga det. Noen ganger blir det vanskelig å ikke svare.

 6. Er så koselig med førjulstida! Stjernene titter frem i vinduene, og trærne får lysbekledning, eneste vi mangler er litt snø:)
  Jeg har faktisk samme julestjerne, har bare ikke fått brukt den enda, da den er øremerket leiligheten min, som står på vent… Gleder meg til den en dag skal taes i bruk! Kanskje snart..? 🙂
  Kos deg sammen med familien:)

 7. Er så koselig med førjulstida! Stjernene titter frem fra vinduene, og trærne får lysbekledning, mangler bare litt snø så er stemningen komplett:)
  Har faktisk samme stjerne. Har bare ikke fått brukt den enda, da den er øremerket min leilighet, som står på vent foreløpig… men snart kanskje..? 🙂
  Kos deg med familien:)

 8. Hm, fikk visst postet første gangen allikevel. Fikk feilmelding, så trodde ikke det gikk. Ja ja, da fikk du det to ganger 🙂

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.