Matmestring

18

En av de tingene jeg virkelig har savnet å kunne gjøre, er å lage mat.

Nå ble det laget en del mat her hjemme i jula, men når sant skal sies var det vel mest mannen som stod for det.

Men på søndag hadde jeg både krefter OG et hode som virket, og jeg satte meg ned med noen kokebøker og begynte å bla. Det er lett å la seg inspirere, og denne gangen var det «Nigella Ekspress» jeg ville utforske.

Handleliste ble nøye skrevet, og med hjelp av Rett Hjem  (som har en fantastisk service) og en intensiv handletur på mandag fikk jeg ingredienser i hus. Takk alle gode krefter for at vi bor slik til med godt utvalg av butikker innenfor ett kvartal! 🙂

20120105-215411.jpg

~Her lages oljer med hvitløk, chili og ingefær! ~

Det kan kanskje virke rart for noen at når jeg først får litt overskudd så velger jeg å bruke kreftene på enda en aktivitet inne i leiligheten jeg oppholder meg i døgnet rundt, uke etter uke. Men god mat er for meg både en hyggelig aktivitet og en belønning for kroppen. Jeg har levd på Fjordland og knekkebrød i ukesvis mens mannen er bortreist på forretningsreise, og jeg er lei av det.

Nå har jeg altså klart å lage middag tre dager på rad, og det tror jeg jaggu er rekord.

20120105-215817.jpg
~Salat Nicoise~

Dette tror jeg må være en av de beste salatene jeg noen gang har spist. Med frisk isbergsalat, soltørkede tomater, masse tunfisk, oliven, egg, snittebønner… Helt nydelig! Jeg har spist meg stappmett på denne til tre måltider nå, for det var en svær porsjon!

Det ligger altså mye mestring i det å klare å lage mat for meg. Ikke alle har den samme interessen, men å prøve ut nye retter, eksperimentere med råvarer og smaker, fylle magen med mat som er fersk og næringsrik OG god på smak – herlig!!

20120105-220215.jpg

~ Dagens: Scampi og reker i chili- og hvitvinssaus med vårløk, soltørkede tomater og flatpersille.

Bortsett fra at jeg har gjort den tabben å planlegge mat med ingredienser som mannen ikke tåler, så vil jeg si meg vel fornøyd med matlagingen for denne uka! 🙂 Nå var det vel ikke akkurat sånn at jeg forgiftet mannen; han var ikke hjemme uansett.

Jeg gleder meg allerede til å sette meg ned med en stor bunke kokebøker på søndag og planlegge mer mat!

Skulle gjerne ha lagt ut oppskrifter til dere her nå, men jeg mobilblogger fra senga og orker ikke stå opp og finne frem bøkene. Hvis det er noen som er interessert i det jeg har laget er det bare å rope ut i kommentarfeltet, så tar jeg det i en egen post! 🙂

Riktig god kveld til alle, håper dere også får et godt måltid å kose dere med!

Share.

About Author

18 kommentarer

 1. Bare én ting å si: 0mnom!! Dette så virkelig godt ut! Man kan se at du har både talent og interesse for å lage mat. Nå ble jeg skikkelig inspirert! 🙂

 2. Hanna Refsum on

  Dette så nydelig ut! Jeg er også interessert i å utvide repertoaret , nå som jeg er enestående, og ikke behøver å ta et eneste hensyn, indre å unngå gluten mest mulig.

  • Det er alltid morsomt å lære nye retter, og da samtidig lære mer om hvordan råvarer oppfører seg og smaker i forskjellige former. 🙂 Lykke til med eksperimenteringen!

 3. Så hyggelig at du har fått laget ordentlig mat 🙂 Som du sikkert vet liker jeg også godt å lage mat, så jeg skjønner hvordan det føles!

 4. Så sinnsykt godt ut! Skjønner godt du vil lage mat jeg, etter at jeg selv lever på et snevert matprogram, så blir det mye savn etter skikkelig gode, velsmakende og spennede retter!
  God middag!

 5. Min absolutte favorittsalat:) Ser så lekkert ut! Skjønner godt at du gleder deg stort over å klare å lage din egen deilige mat. Ikke et vondt ord om Fjordland og brødmat, men vi vet jo at det finnes bedre mat å spise 😉 Varer levert på døren var jo virkelig smart for oss som ikke frekventerer butikker særlig ofte pga sykdommen. Skal sjekke om de leverer her jeg bor også. Litt energi en dag nå, så blir det Salat Nicoise her også.

  • Hvis de leverer i ditt strøk, så kan det virkelig være verdt pengene. Det å få satt opp en liste spesielt med tunge ting og slippe å tenke noe mer på det – gull verdt for oss som bor i femte etasje uten heis altså!

   Artig hvis du får til å lage deg slik salat da. 🙂 Jeg tok det over flere økter i løpet av dagen jeg. Å gjøre klar ingrediensene kan man jo ta i etapper, da blir det ikke så lenge å stå på kjøkkenet om gangen.

   Håper du får laget deg noe god mat snart! 🙂

 6. Ååååå, Jeg ELSKER å lage mat, jeg også.
  Det er en stor sorg å ikke orke det.
  Så om jeg også får litt mer å gå på (helst snarest mulig)
  så blir det matlaging her i gården også.
  Synes det er så koselig å lage god mat! 🙂
  Kunne i grunn likt å være kokk til og med 🙂
  Kjempekoselig post å lese, og ikke minst MATBILDER! IIIIIIIiiiih!
  Det så skikkelig snadder ut, du er jo kjempeflink!
  Du får invitere på lunsj «snart» 🙂

  kleM <3

  • Hahaha, ja du er SÅ glad i matbilder! 😀 Tenker alltid på deg når jeg legger ut et matbilde, og det hender jeg sier til mannen «Nå må vi ta et bilde av maten så Bella får se.» 😀

   Klem

 7. No vart eg svolten, det såg godt ut! Eg elskar å lage mat. Men det noko nytt eg har byrja med, etter eg fekk gallesteinsplagar. Istadenfor å verte lei meg over kva eg ikkje kan ete, har eg oppdaga så mange gode, spennande middagar. Det er rett og slett gøy å stå på kjøkenet no, særleg sidan eg har fått litt trua på mine eigne evner der.

  Godt nyttår 🙂

 8. Hei og godt nytt år til deg.
  Så flott at du orker å lage litt mat nå 🙂 Jeg savner også å ha energi til å lage middag hver dag samt nye, gode oppskrifter.
  Rekeretten så nydelig ut! Dersom du har ork til å gi meg oppskriften en dag, så tusen takk!
  Fortsatt god helg – Hilde

  • Riktig godt nytt år Hilde! 🙂

   Ja, det er kjempeherlig å klare å lage litt mat! Nå har mannen måttet ta over noen dager her, men jeg har fortsatt en stabel kokebøker liggende og en handleliste på bordet, så forhåpentligvis blir det mer i løpet av de nærmeste dagene…

   Skal få lagt ut oppskriften på rekeretten jeg! 😀

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.