Blogganbefalinger: Reaksjoner på Tidsskriftets innlegg «Maktskifte»

2

Jeg har ikke tenkt å engasjere meg så mye i debatten om Tidsskriftets lederartikkel «Maktskifte» om bloggemakt og ME.

Men jeg har lest to bloggere som skriver veldig godt om dette, og vil gjerne legge inn en blogganbefaling til dem.

Bær over med meg når jeg linker bare til disse to, jeg er på en elendig internettlinje og får ikke med meg diskusjonene alle steder. Det er sikkert flere som har skrevet godt om dette.

Lisbeth Myhre har to svært interessante poster om dette: «Har folket makt til å definere hvordan en sykdom skal forstås?» og «Brukermedvirkning i helsetjenesten – ikke akseptert?»
20120203-040220.jpg

 

Hvordan kan behandling av sykdommer med uklar eller ukjent årsak bli bedre hvis ingen vil høre etter hvilke pasienterfaringer som finnes?
Og hvorfor får ikke alle med behov for pleie og omsorg tilbud om nødvendig helsehjelp der de bor, selv om årsaken til behovet er ukjent (eller ikke akseptert)? (Lisbeth Myhre)
Maria Gjerpe har også skrevet en god bloggpost om temaet: «Kunnskap og maktdeling«.

20120203-040343.jpg

 

Den som klikket seg inn på lenken over, vil også se at jeg er omtalt som en som har makt til å påvirke. For å si det kort: Jeg er ikke redd for makt. Om jeg skulle ha makt til å påvirke er det bra! Om jeg kan vise fram andre forståelsesmodeller er det supert! Jeg er overbevist om at alle borgere har en rett og plikt til å engasjerer seg i samfunnet de lever i, på de måtene de kan. Det er selve grunnstenen for demokratiet. Jeg kaller det mikropolitikk! (Maria Gjerpe)
Begge disse bloggene er sterkt anbefalt lesning! 🙂
PS: Jeg har for tiden ikke mulighet til å være så mye på nett, og det kan derfor ta en del tid før jeg får anledning til å svare på kommentarer.
Share.

About Author

2 kommentarer

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.