Syke kropper på catwalken

11

Jeg var sikkert ikke den eneste som leste saken på minMote i går kveld om KK som hadde hyllet sykelig tynne modellben. 

Det hadde begynt med en sak på minMote hvor de fortalte om et pressebilde fra H&Ms Marni-kolleksjon som hadde blitt trukket tilbake etter reaksjoner på modellens sykelige utseende.

Men norske KK er ikke noe bedre på valg av modeller:

«I magasinet, som nå er i butikk, har KK trykket et catwalk-bilde av en modell med svært slanke ben. «Deilig kombo av strikk, shorts og veltrente ben!» heter det i bildeteksten signert moteredaktør Silje Pedersen.»

Dette sier «Twitter-legen» Wasim Zahid om bildet fra KK: «Denne bruken av bilder sender helt klart ut feil signaler. De lårene vi ser avbildet er altfor tynne. Det ser atrofisk ut – det betyr at det kan se ut som hun har muskelsvinn, slik vi kan se hos pasienter med lammelser.»

KK kaller det hele for en tabbe, og sier at det rett og slett er feil bilde som er blitt brukt. Tror vi på det?  Jeg klarer ikke ta KK helt seriøst når de kaller dette en «tabbe», jeg tror kanskje de som jobber i motebransjen er blitt helt blinde for hvor tynne modellene på catwalken faktisk er. Går det an å ikke se at det er noe feil med dette bildet, og i tillegg skrive «veltrent»? For det er jo ikke sånn at KK er tvunget til å publisere catwalk-bilder, hvis de ikke støtter designernes bruk av usunt tynne modeller. De sier jo selv at bruken av sunne modeller er en av KKs fanesaker, så da forventer vi mer fremover. Billedlig talt mer der altså.

Share.

About Author

11 kommentarer

 1. Veltrente ben????

  Det var sånne ben som kom ut av konsentrasjonsleirer etter 2. verdenskrig, de som fremdeles var mulig å gå på. Fryktelig synd at motebransjen er slik den er!

  • Ja, det er kjempetrist. Tror det er veldig viktig å synliggjøre hvor fucka den faktisk er og at folk tenker over at det er dette «budskapet» vi serverer unge kvinner – at dette er «veltrente» ben… 🙁

 2. Helt enig med Erna-Marie’s kommentar om konsentrasjonsleirkropper. Dette er grusomt og det er trist at motebransjen fortsetter dette sykelige spillet som gjør stadeig flere unge jenter både syke og psyke av avmagringspress.

 3. Dette er veltrente ben: http://lacretenoire.files.wordpress.com/2010/11/bjorgen.jpg

  Det som er skremmende er at denne modellen blir omtalt som for formfull: http://www.kjendis.no/2012/03/08/kjendis/mote/tv_og_medier/top_model/ananda_marchildon/20585053/

  Det kan ikke være normale menn som uttaler seg for den du skriver om ser ut som en Belzen-fange og Ananda Marchildon ser frisk og sunn ut, og er milevis unna å ha for mye former. Bjørgen, til sist, er bare skremmende!

 4. Er så vant til syltynnhet at jeg ikke registrerer det en gang når avmagrede kropper lyser mot meg. Dessverre. Tror forresten også det er viktig å huske på at jenter som er naturlig veldig tynne sikkert ofte kan føle seg støtt av denne debatten. Det må ikke bli sånn at debatten handler om tynn= sykelig og stygg. Det må handle om hvilke signaler vi sender ut. Enig i mye av din analyse her:).

  • Helt enig med deg i det altså, det er ikke meningen å si at alle som er tynne er syke, og det håper jeg folk forstår. Men det går også en grense for hvor tynn man kan være før det ser sykelig ut.

   Jeg ønsker meg større variasjon i reklame og media av normalvektige modeller i flere størrelser. 🙂

 5. Helt enig med SerendipityCat; dette er helt sykt. KKs kommentar om «veltrent» er jo helt på viddene. Modellen ser jo anorektisk ut, og har knapt musklatur til å holde seg oppreist……..
  Det er jo stort sett menn som liker menn, som plukker ut disse modellene, og vil for alt i verden unngå det som kan minne om hofter og kvinnelige former……….

  • Ja, hvordan klarer hun å gå oppreist? Jeg mistenker at de knapt nok klarer det, og at de nærmest kollapser etter showene… Hadde vært interessant å vite hva en slik modell egentlig spiser og drikker i løpet av en dag.

   Og som du er inne på: Kanskje det hadde vært enda mer interessant å virkelig finne ut hva som foregår inne i hodet på de som velger ut disse modellene! For selv om det er menn som liker menn som du sier, liker de da bare menn/gutter som ser ut som utsultede fanger? For om dette hadde vært menn, så hadde de da virkelig ikke vært noe særlig å skryte av da heller? 🙁
   Nei, jeg ser mer på det som en slags form for «galskap» det hele jeg. Det blir mer og mer ekstremt på en måte. Alt er «gjort før», man må pushe grenser og gjøre noe nytt og annerledes. Og selvfølgelig handler det om kontroll, individets kontroll over tilværelsen og kroppen. Å være ekstremt tynn er et signal om å ha ekstrem kontroll over matinntak, en ekstrem selvdisiplin. For mange blir det nærmest sett på som en dyd, noe å være stolt av.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.