Helserasisme

8

God mandag – god ny uke!

Dagen begynner med en anbefaling og et nytt ord – helserasisme.

Les kronikken Angsten for kroppen skrevet av Nina Stensrud Martin, så vil du skjønne hva jeg mener. Jeg synes kronikken var veldig tatt på kornet. Det er ikke noe som helst galt i å bry seg om egen helse, eller å ta vare på seg selv, men for mange har kropp og helse blitt den nye religionen – det tør jeg påstå. Og fanatisme har vel aldri vært sunt på noen som helst måte.

Personlig skal jeg ikke være fanatisk i dag, men tøye strikken skal jeg så absolutt. Jeg setter kursen mot Mount Everest…. også kalt IKEA…. setter pris på om nære og kjære sender ut en redningsekspedisjon hvis jeg ikke har kommet hjem med nye kjøkkenredskaper og bestilling på ny kommode innen rimelig tid. 😉

Og i samme åndedrag som vi snakker om helse og angst, kommer jeg på at min kjære blogg-kollega og kloke skribent Heidi Helene Sveen skrev en kronikk om dette med tittelen «Pest eller gentest» for ikke mange dagene siden. Les den også dere!

😀

Share.

About Author

8 kommentarer

  • Det var rart, testet det i forhåndsvisning, men da må noe ha skjedd når jeg lagret. Nå skal i alle fall linken være på plass i teksten igjen, takk for at du sa fra! 🙂

   Og jeg overlevde IKEA!! Men jeg tror jeg skal ta til vett og grave meg ned i dyna resten av dagen gitt…

 1. Hanne Qvist on

  Befriende lesning! Jeg tror all slik helsepropaganda påvirker oss mer enn vi aner og dårlig samvittighet gjør ikke godt. Helserasisme var et meget dekkende ord og beskriver også samfunnets håndtering av ME-pasienter!

 2. Jeg tok meg selv i å le flere ganger mens jeg leste, dette var både lattervekkende og tragisk på en gang. TAKK for tipset 😀 ordet «Helserasisme» er svært treffende.

 3. Fine, kloke Nina Martin Stensrud og fattern 🙂
  Håper du ikke betalte for mye i etterkant av IKEA-ekspedisjonen. IKEA nettbutikk; det hadde vært noe 🙂
  (og hey, i dag kan jeg legge igjen kommentarer uten problemer. Prøvde i går også, men det gikk ikke gjennom. Men hva enn det var er det over)

  • Hehe, IKEA nettbutikk er jeg veldig FOR kjenner jeg… tror ikke jeg skal prøve å gjengi mine strabaser i går engang.. 😉 Holder meg GODT innendørs i dag gitt…

   Det er visst flere som har hatt problemer med kommentarer både på min og andres WordPress-blogger, så det kan hende det har vært et «heng» et eller annet sted. Godt å høre det fungerer nå, jeg får altså alltid litt panikk når noen sier det er noe galt med bloggen, for jeg har ikke krefter til feilsøking. 😀

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.