Gått Tur

25

20120323-131656.jpg

«Du må jo gå deg en tur i parken når det er så fint vær!» (Svært mye brukt uttrykk.)

I dag har jeg vært Flink.
Jeg har Gått Tur.
Ned trappa og ut av døra.
Fem minutter opp til parken.
Vakle seg bort til nærmeste krokus for å sikre billedbevis.
Sitte på benk med skjelvende bein og være takknemlig for at ørepropper er oppfunnet, mens busser og biler suser forbi.
Banne litt for at jeg enda ikke har sett hestehov i år.
Skjelvegå hjem igjen.
Opp fem etasjer på gelebein.
Smile pent til vaskedama på vei inn til soverommet.
Trekke dyna over hodet og håpe på noen rolige timer før mannen og Lille Sprell kommer hjem og vi skal ha familiehelg igjen.

Dett var dett, som min gamle mormor brukte å si.

God fredag!! 🙂

Share.

About Author

25 kommentarer

 1. du sier så godt det jeg (tror jeg) tenker, men ikke lenger klarer formulere 😉
  Selv har jeg gått 5 etg opp/ned til postkassa i dag (sjelden!). Og lufta meg i sola på verandaen.
  God hvil, og god helg, Cathrine!

 2. Håper turen var verdt det, og at helga blir så bra som den kan bli.

  Jeg setter stor pris på krokusen jeg ser fra vinduet, og er glad de er like utenfor terrassen. (det har likevel ikke blitt for mange kronis-turer… ;)…)

  • Det var verdt å komme seg en mini-tur ut, jeg er nok rammet av langt fremskreden brakkesjuke som det kalles. 😉

   Men det skulle helst vært til et sted uten busser og biler.

   Håper at noen tar meg med til et rolig sted en dag!

   Riktig god helg til deg også Rudolfine! 🙂

  • Absolutt!! Jeg var litt gretten over å ikke ha kommet meg lenger, men hey – det var i hvertfall deilig å snuse litt på vårlufta og se at folk strømmer ut i gater og parker for å kose seg i vårsola! 😀

   Riktig god helg til deg også!
   Klem

 3. Jeg kjenner den følelsen….det » presset » om å komme seg ut…..men det er ikke alltid like lett, og heller ikke alltid mulig for alle å komme seg ut på det der» ut på tur aldri sur » greiene…. Syns du var flink som presset deg ut, og tror også jeg skjønner hva det kostet deg. Jeg har ikke ME som jeg vet om…..selv om jeg lurer på det mange ganger…..men lider av panikkangst som er noe herk ! Ufør som ung og mye isolert hjemme…….og klarer ikke komme meg ut på egenhånd for tiden. Men – idag har jeg klart å gå bort til naboen ….sittet og solt meg sammen med henne i hagen et par timer…..og gått de få metrene hjem igjen….alene. Så jeg har også vært flink idag 🙂 Jeg liker bloggen din, og ønsker deg en god helg 🙂

  • Hehe, jeg måtte bare ta med en sånn kommentar… Det blir så mange slike klisjeer folk slenger rundt seg med, og egentlig kan vel hele innlegget mitt leses på flere måter, der en av dem handler om hvilke forventninger vi langtidssyke føler vi må forholde seg til.

   Panikkangst er ikke til å spøke med, det har jeg skjønt. 🙁 Tøffe tak for deg da, men for en stor seier at du kom deg bort til naboen og fikk en hyggelig stund der!!! Kjempebra!! 😀 Viktig at vi gleder oss på hverandres vegne synes jeg, for det inspirerer også.

   Håper du får en god helg Unni! 🙂

 4. Det er nok bare oss ME-syke som forstår hva slike aktivitets-stunt kan koste. Godt du fikk deg et lite «gyllent øyeblikk». Våren er herlig. Her står barnas hestehover og blåveiser på kjøkkenbordet og vitner om denne deilige årstida. For 3 år siden lå jeg på mørkt soverom og min eneste vårfornemmelse var når barna listet seg inn med lave stemmer og ga meg årets første krokus i et eggeglass. Jeg husker lengselen etter å oppleve vårtegnene ute. Og nå er jeg såpass mye bedre at jeg kan sitte ute i hagen en kort stund og nyyyte samt ta små rusleturer rundt – selvfølgelig med caps og solbriller -jeg er så takknemlig………………..!

  Håper kroppen tillater deg flere gylne øyeblikk ute – og at du blir i stadig bedre form!

  • Ååh, ja våren er full av gyldne øyeblikk. Jeg lengter etter å oppleve dem ALLE! 😀

   Tenk at du har kommet så langt på 3 år, hopeful… jeg får nesten litt gåsehud. Så GODT med fremgang!! Blir veldig glad på dine vegne altså!!

   Stor klem og nyt våren!!

 5. Det er ikke småtterier, du har vært ute og gått tur på skjelvebein! Håper hvilen hjalp litt og at du får ei fin familiehelg. God helg Cathrine!

  • Heldigvis var ikke dette en så stor anstrengelse at det ble en «smell» ut av det, selv om det var skjelvebein!! 😀

   Neida, jeg har bare måttet hvile en del i dag, og har for eksempel ikke holdt på med bloggen eller skrevet noe særlig. Det har gått ganske greit. Dyne og lettleste bøker er også helt fint. 🙂

   Riktig god helg til deg også Marianne, måtte den bli så god som overhodet mulig. <3

 6. Må du ha en fin helg – men skulle ønske jeg kunne sendt deg den energien du trenger!
  Strekker ikke til jeg heller…
  Det er lov å hate innimellom, – jeg har hestehov og sender deg visuelle bilder med vinden nå! – og tar sikte på at de lander pent og lydløst 😉
  STOR VARM KLEM TIL DEG Cath!

  • Tuuuuusen takk for de virtuelle hestehovene Lokki!! Jeg fanget dem med varsomme hender og danderte dem pent i mormors gamle, små glass som er perfekt til slike små skjønne soler. 🙂 Nå står de og smiler mot meg når jeg legger meg på sofaen! <3

   Varm klem tilbake til et godt menneske! <3

 7. Å Cathrine!
  For en påkjenning du har hatt i dag! Jeg ser de vakre krokusene og er fortvilt over prisen du betaler for noe sånt. Dette GÅR ikke, Cathrine!
  Så vanskelig for deg å høre, muligens av vaskehjelpen, at du burde ta deg en tur ut. Når du gikk forbi henne på vei til sengen med et smil, trodde hun sikkert at hun hadde gjort dagens gode gjerning…for hun fikk jo en ME-pasient til å flytte på bakenden sin!

  Visste jeg ikke bedre ville jeg sagt at du ikke fikk mange og førti svar i går, på blogginnlegget om motivasjon og FORNUFT…
  Vi var jo så enige i går.
  Og så drar man ut på skjelvende ben, de som forteller at du har brukt opp langt mer enn de 70 % som vi stadig hører om. Ja i dag hadde du ikke noe 70%.. Og du skal ha besøk av Lille sprell! Det er visst flere som skulle hett Sprell her!!!
  Fem etasjer opp, jeg skjønner ikke at du i det hele tatt går ned når du er så elendig som i dag! Hvem ble glad av det???

  Hører du hvordan jeg egentlig skjenner på meg selv, for jeg har jo gjort slikt sjøl!

  Jeg gikk rundt huset for noen uker siden, selv om jeg var kjempedårlig allerede ved første hjørne…
  Var det verd det? NEI!
  La krokusen blomstre, få gubben til å skaffe deg en!

  Hvorfor blir vi så glade når andre har greid å oppleve noe enda de sier at de ble så syke etterpå?Er ikke det helt feil reaksjon? Jeg kan ikke finne et eneste positivt ord i denne bloggposten din, annet enn at du sier at du har vært Flink. Dryppende av sarkasme???

  -Hva er det med oss? Er vi virkelig så spacet at vi tror på at vi må ta oss sammen? Vi er ferdig tatt sammen for lengst! Vi gjør ikke annet! Vi er så dumme at jeg tror vi trenger kurs i å være syk! Er det jeg som er surmaget og vanskelig nå? Bare si det til meg så skal jeg holde fingrene unna tastaturet!
  Men du må altså ikke tro at jeg ønsker deg velkommen i klubben, jeg skulle ønske jeg var helt alene om å være så idiotisk at jeg tror at et glimt og et billedbevis av en krokus skulle kompensere for at man får feber og illemåande, som svenskan sier.

  HJELP!!!! Og god bedring! Jeg liker deg veldig godt!

  • Men Vicky da!!!

   Denne kommentaren ble jeg nesten litt fortørnet over å lese. Jeg har tydeligvis klart å skape en del misforståelser her…..

   Ja, posten min i dag var kortfattet, men var egentlig ment som en humoristisk vri både på å vise hvor liten en aktivitet kan være for en ME-pasient, men også hvor jeg ville dra inn noen av de klisjeene og forventningene andre har til oss.

   Det var kanskje dumt av meg å sette inn dette innlegget etter gårsdagens post, men det var ikke ment slik du tydeligvis har tolket det altså.

   Og det var IKKE vaskehjelpen som ba meg ta meg en tur ut, det ville hun ikke finne på for de har vært her i mange år og vet veldig godt hvor syk jeg er og tar mye hensyn. Det var ikke noe som ble sagt i dag i det hele tatt, men et generelt utsagn både jeg og andre får høre MYE, ikke sant?

   Og det er IKKE sånn at jeg har «glemt» de reaksjonene jeg fikk på blogginnlegget i går, og ga blaffen i det og bare presset meg ut i dag likevel. Det var ikke snakk om noe press i det hele tatt, men jeg lider av brakkesjuke, og det var godt for meg å få litt luft før familiehelga, for jeg vet det blir slitsomt og mye innetid for meg da.

   Kanskje virket det som om jeg var dårligere enn jeg egentlig er i det jeg skrev, men for meg har dette vært en relativt GOD dag. Jeg har jo både hvilt masse, vært ute og ikke vært spesielt dårlig. Jeg har altså ikke fått feber og blitt ille etter krokusen.

   Jeg kjenner at jeg ikke klarer å formulere meg godt nok nå, men jeg er inspirert av en artikkel jeg leste om hva det vil si å være en God Pasient, og trakk nok med meg noen tanker derfra inn i mine korte setninger. Litt forvirring? Må komme med et oppklarende innlegg.

   Jeg er altså i mye bedre form på dagtid enn på ettermiddagstid og kvelden, der er jeg heldigere enn mange andre.

   Fortsatt god bedring til deg også Vicky!!

   Stor klem!! Og ikke frik ut, det går bra sjø! 😉

   • Sorry!
    Jeg bøyer meg i støvet og ler litt…Av meg selv, selvfølgelig, og av oss alle som strever slik med årsak og virkning. Ja, det virket som om du følte deg presset ut en tur, og jeg ble skikkelig lei meg på dine vegne, rett før du skulle få helgebesøk.
    Og så mener man vel for mye for fort.
    Sorry, sorry, sorry!!!! Jeg vet ikke hva det er med deg, du rører meg på en helt spesiell måte, fordi du er så åpen, og så flink og fordi du vil så mye og så ofte blir så syk av det. Når du sier du endte i senga med dyna over hodet, så minnet du for mye om meg og mine stunts.
    Jeg er så glad jeg tok feil denne gangen, Så—god helg og tilgi ei gammel grinebiterske!
    Takk for klemmen du så raust sendte med! Take care!

    • Huff, det er ikke så enkelt Vicky.. 🙂

     Jeg skjønner at du er bekymret på mine vegne!! En del av meg blir glad for din omsorg, du har et varmt og godt hjerte. 🙂 Men samtidig så var det dette med biter av virkelighet, blogg og hvor mye man klarer å formidle i noen korte tekstsnutter også…

     Riktig god helg til deg også!! Jeg er tidlig oppe og shopper sommerkjoler på nettet, evig optimist vettu! 😀

     Stor klem!! <3

     • Jeg skjønner! Og jeg likte å høre at du shopper sommerkjoler! Tenk vi har våren her! Og dere i Oslo har det visst fantastisk nå.
      Ja, jeg tror bloggene noen ganger kan bli misforstått, som jeg gjorde ettertrykkelig denne gangen.
      Og ja, det er bare omsorg for deg… Trodde du var helt sjokka over at du tynte deg ut fordi noen sa du måtte.
      Jeg var sist ute for fire måneder siden, fem minutter på biblioteket nedi veien. Rare greier, men det er så godt å ikke føle press fra noen nå. Det er lettere for meg som ikke har barn hjemme og som kan styre min egen tid. Jeg har ikke blitt en millimeter friskere av å ikke være ute, men jeg har stopppa den nedadgående spiralen. Og det er den jeg er så redd for med deg.
      Så jeg takker for at forstår hva som ligger bak,….omsorg!
      God helg, lille du! SMASK!

 8. 5 etager trapp synes jeg absolutt burde vært vurdert som OL-gren . For det er en PRESTASJON på (*bokstavelig talt*) høyt nivå ! Vær forsiktig med deg selv- sin sol i vinduet også 😉

  helgahilsen fra Lilljekonvall 🙂

  • JA!
   Derfor er det absolutt ikke noen renning i trappene her altså. Mine trappe-utflukter er nøye planlagt og foregår et absolutt minimum antall ganger i uken. 🙂

   Trøsten er vel at jeg ser ALLE som kommer opp her sliter heheh.

   Jeg ønsker meg VELDIG sol på balkongen, men den ligger feil vei dessverre. 🙁 Sånn er det å bo i bygårdene! Kanskje det blir hus med hage og sol på terrassen hele dagen og kvelden på oss en gang, det hadde vært noe!! 😀

   Klem og god helg!!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.