Anbefaling: Onda Sea

14

På søndag var jeg så heldig at både vær og form lettet. Med sola i ansiktet nøt jeg første smak av sommervarme på Aker Brygge.

Jeg har en veldig god venninne jeg pleier å lunsje med en gang i blant, og vi nyter å prøve nye restauranter og virkelig kose oss. Ønskelisten over steder jeg vil besøke i Oslo er lang, noen av dem kan du se i denne Pinterest-mappa.

Onda by Pal&Ness er det nye restauranthuset på Aker Brygge som huser en bar og tre restauranter –  Onda Asia, Onda Mezzanine og Onda Sea. Onda åpnet i fjor, som vi kan lese om her.

Siden sjømat er noe jeg er virkelig glad i, ble det Onda Sea denne gangen.

Førsteinntrykket av Onda er ryddig og lekkert – restauranthuset ligger som et hvelvet skip utover mot Oslofjorden, og har mange sitteplasser ute. Det passer selvfølgelig godt når Oslofolket trekker ned på Aker Brygge på sommerdagene.

Vi ventet litt ved skiltet ved inngangen der det står «Vent her på hovmester», før en kelner til slutt forbarmet seg over oss og ba oss kikke etter hovmesteren inne.

Det var nærmest ingen gjester ved uterestauranten da vi kom, så vi fikk velge bord selv, og satte oss strategisk til i sola med utsikt over seilbåter og fjorden.

En slik forsmak på sommeren måtte vi feire med champagne, og den kom raskt på bordet av vår hyggelige og engelsktalende servitør.

Champagnen var forøvrig veldig god, og anbefales! Menyen vi valgte etter kan du se her. 

Brød og smør fikk vi også, og vi var ikke sene om å bestemme oss – her skulle damene ha hummer!

Vi skravla og skravla og det tok ikke lange tiden før en deilig hummer med salat og aioli kom på bordet. Fint presentert og høflig servert!

Ser den ikke deilig ut?? Det var den også! 😀

Sola stekte og humøret var bra, så vi fortsatte like så godt måltidet med en dessert. Da var det bra at servitøren var påpasselig med å fortelle oss om dagens dessert, for den var virkelig snadder.

Hjemmelaget pannacotta med jordbær! Så herlig, og perfekt når vi hadde litt champagne igjen. Og ja – jeg var skikkelig turist som satt ved bordet og fotograferte både maten og venninna. Men men, vi bryr oss ikke så mye om hva folk tror om oss når vi har muligheten til å dokumentere slike herligheter. 😀

Alt i alt et veldig hyggelig og velsmakende måltid, som gjorde at vi begge sverget på at det skulle bli flere ganger på Onda. Vi må jo teste ut de andre avdelingene også, men så lenge sola steker og temperaturen er bra så finner du oss nok ute. 🙂

Og til slutt – et lite plusspoeng til Onda for smørsjarmøren fra Barcelona som kom bort til bordet og flørtet med oss – han hadde jo ikke trodd på engler før han så oss, så jeg er glad vi fikk gitt ham den åpenbaringen da!! 😉 😉

Share.

About Author

14 kommentarer

 1. Ooh, det så lekkert ut! Det er nesten så jeg kan kjenne smakene av å se på bildene 🙂

 2. Bare titter innom, det skulle jeg ikke ha gjort. SULTEN!!!.
  Takk for oppmuntring, bedre i dag og går fullstendig på baken i morgen.
  Min egen feil 😆
  Ha en fin kveld 🙂

 3. Haha, man kan jo ikke annet enn å bli litt sjarmert 😉

  Gikk forbi Onda i dag, det er mye finere fra utsiden enn det som lå der før (Herbern?). Jeg syns det er så fint at du har hatt dager gode nok til å kunne kose deg på restaurant 🙂 Jeg skal hilse hvis jeg ser deg utenfor Onda en gang, er (relativt…) ofte forbi der.

 4. Åååååå…det så deilig ut! Jeg er også veldig glad i sjømat, og den desserten så helt nydelig ut. Når sola i tillegg skinner, og «lunsj-formen» er på plass, håper jeg dagen din ble kjempefin 🙂

 5. Den hummeren så bare herlig ut – sjømat er nam. Så godt med sånne dager -og opplevelser – må settes på minnekontoen, og tas fram ved behov. Man lever lenge på sånt………..:-)

 6. Ja, hvis dette er der Herbern lå, har de jo gjort litt av en «makeover»!
  Og maten ser jo bare litt fristende ut..!
  Godt det finnes engler på jord og ikke bare i himmelen..;)

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.