Fra seminar i Stockholm: Rituximab gir langvarige effekter

8

Riksföreningen för ME-patienter i Sverige (RME) organiserte den 11. september et seminar i Stockholm om ME. 

På dette seminaret holdt også Olav Mella, professor ved Haukeland Universitetssykehus i Bergen, et foredrag. Der presenterte han gledelige nyheter fra en oppfølgingsstudie på Rituximab som enda er upublisert – effektene av medisinen viser seg å være betydelig mer langvarig enn man tidligere har sett.

Det er 28 ME-syke som behandles med Rituximab i den pågående oppfølgingsstudien, og disse pasientene får flere behandlinger over et betydelig lengre tidsrom (6 ganger på 15 måneder) enn i den første studien.

Rituximab er en kreftmedisin som undertrykker B-lymfocyttene i kroppen, og forskningen til Fluge og Mella tyder på autoimmune komponenter hos ME-syke, og gir håp om en virksom behandling mot sykdommen.

Den første studien ble publisert i 2011, i vitenskapstidsskriftet PLoS: http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0026358

Professor Christopher Snell fra Pacific Fatigue Laboratory i California medvirket også på seminaret. Han fortalte at ME/CFS-syke blir signifikant verre ved sykkeltester som gjentas etter 2 døgn, i motsetning til friske personer og personer med andre sykdommer. Resultatene utgjør en viktig del i puslespillet for forståelsen av de fysiske avvikene ved ME. Les mer: http://www.cfids-cab.org/MESA/VanNess.pdf  og http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20095909

Kilde: Pressemelding på svensk, finnes her.

Les mer om Rituximab-studiene her.

Share.

About Author

8 kommentarer

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.