Viktige dokumenter om utredning av ME

0

Vi må ta med en viktig post her!

Med ujevne mellomrom blir jeg kontaktet av folk som nylig har blitt syke, er under utredning for ME, eller på andre måter søker informasjon om sykdommen, på samme måte som jeg selv lette etter informasjon og dokumentasjon om ME (også kalt kronisk utmattelsessyndrom) da jeg ble syk.

Det finnes jo etterhvert mye bra informasjon, men noen ganger kan det oppleves som litt «spredt». Det er viktig å ha god informasjon både for egen del, for pårørendes del, men også for å ha brosjyrer eller infoskriv å ta med til fastlegen eller andre leger som pasientene må forholde seg til. Derfor er jeg glad for en ny brosjyre, og at ME-foreningen har en samleside for dokumentasjon!

Denne uken kom det en «primer», eller en brosjyre som tar utgangspunkt i de nye internasjonale konsensuskriteriene (ICC), som også er de kriteriene Helsedirektoratet anbefaler i diagnostiseringen av ME. Kriteriene finner du på norsk her, og brosjyren til hjelp i utredning kan du finne blant annet her.

 

ME-foreningen har nå fått nye nettsider, og har samlet flere informasjonshefter og brosjyrer til hjelp i utredningsarbeidet på denne siden. Det er noe å ta en titt på!

 

Share.

About Author

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.