Jeg lever i andre liv.

15

Når man plutselig får et liv der svært mange av døgnets timer må tilbringes i stillhet og hvile (nesten så en skulle tro jeg hadde gått i kloster), så er selvfølgelig bøker noe man lett griper til for å få timene til å gå. Det er ikke alltid man orker, personlig synes jeg det er mer anstrengende å lese når jeg er i dårlig form enn det er å se en TV-serie eller klikke meningsløst rundt på «Hay Day»….

Men bøkene kan gi meg så mye mer, og akkurat dette med å «leve andre liv» gjennom bøkene er jeg helt enig i. Jeg kan transporteres hvor som helst på kloden, til andre tider og for den saks skyld ut i hverdensrommet også, når jeg leser. Det er helt fantastisk! Fantasien og følelsene brukes på en helt annen måte når jeg leser enn når jeg «bare» konsumerer en film eller serie (selv om bl.a. Downton Abbey er heeelt fantastisk for tiden.)

Nåja, bare en liten oppdatering på morgenkvisten her. Er nå i tvil om jeg skal prøve å sove et par timer til (og våkne susete og klam), eller om jeg skal tvinge meg til å være våken en stund til (og ha suset og suget resten av dagen fordi kroppen skriker av søvnmangel). Det skal ikke være lett. 🙂 Nå vet dere at jeg har litt dårlige dager for tiden, så da er jeg forhåpentligvis tilgitt at svar på kommentarer lar vente på seg, og at nye innlegg som ligger sånn halvveis klare bare må ligge der inntil videre.

Ønsker deg som leser en strålende torsdag! 🙂

Share.

About Author

15 kommentarer

 1. Boktips…
  Jeg leser ikke så mange bøker, har vanskelig med å komme inn i handlingen for tiden. Og de må ikke være for tunge å holde heller.
  Men når det er sagt:
  Saras nøkkel av Tatiana de Rosnay er en fantastisk bok om lille jødiske Sara på 10 år, romanen som lå på bestsellerlistene i New York Times i 90 uker!Utan at det spiller en eneste liten rolle for meg da!

  En annen bestseller er Sue Monk Kidds Bienes hemmelige liv! En merkelig tittel, og en like fantastisk roman om en hvit morløs jente i USA, under raseurolighetene på 60-tallet.
  Begge bøkene er mesterlig skrevet.
  Klem til deg!

  • Takk Vicky!!

   Jeg tror vi kan ha litt samme smak i bøker jeg, for begge disse har jeg lest allerede og likte dem veldig, veldig godt. 🙂

   Saras nøkkel var jo utfordrende følelsesmessig kan man si, men en vakker og sterk bok på alle måter.

   Bienes hemmelige liv minte meg om tematikken i The Help/Hushjelpen, og nå skal jeg snart lese en bok som heter Mississippi som også handler om noe av det samme.

   Ja, jeg tenker ofte at jeg skulle ha vært flinkere til å dele boktips her på bloggen, men det var dette med tiden da… hehe…

   Klem til deg også! 🙂

 2. Hm..leit å høre at du er pjuskere…
  Jeg leser Margaret Skjelbreid..Hun skriver små tynne bøker. Vidunderlig forfatter..
  God bedring!
  Og god helg.
  🙂

  • Takk Bente!

   Det går opp og ned da vettu…. Er det ikke det ene, så er det det andre. Men så har jeg dager innimellom hvor jeg er aktiv og ute på farten, så det skal ikke stå på det. 🙂

   Håper du har gode dager da! Ser smerten er og jager etter deg også, nå på vinteren.

 3. Jeg orker ikke å lese så mye… det går i perioder. Jeg synes det er lettere å se tv som du. Der er jeg tilgjengjeld meget god. Men jeg er enig med deg – noen bøker kan gjøre mer med deg enn film noen gang kan. Rart det der. Ønsker deg all mulig god bedring og krysser fingrene for bedre dager for deg! klem

  • Takk for gode ønsker Helene!! 🙂 Selv om jeg _vet_ at vinteren bruker å være litt tyngre så er det også en skuffelse i det….

   MEN, jeg tenner lys, jeg leser og koser meg med film og spill og alt jeg kan. Nekter å gi meg da vettu. 😉

   Gode ønsker om gode dager til deg også!

 4. Er så enig i at det er deilig å virkelig leve seg inn i bøkene. Leser masse selv for tiden også. Så godt å kunne » være en annen» til tider. Bruker også mange av sofatimene på min egen blogg, og rusler rundt i den store bloggverden. Den er så lys og lett, god og positiv. Sånt kan man såvisst like når man har litt eremitt-fakter 🙂
  God helg til deg! 😀

  • Takk for det Huldra! Ja, det hjelper å leve seg inn i en annen verden når man trenger å få tiden til å gå mens man ligger der. 🙂 Enten det er andres liv via en blogg, eller en oppdiktet virkelighet i en bok, eller en engasjerende film. Da ligger vi i alle fall ikke og stirrer i taket og synes synd på oss selv.. 😉

   Håper du har hatt en god helg og får en fin, ny uke!

 5. Mye enklere med TV ennmed bøker, men her får TV’en stort sett også stå i ro for tiden. Men å trykke litt på et spill innimellom går… Ønsker deg så gode dager som mulig 🙂

 6. Har alltid vært en «lesehest», men nå varierer det med formen hvor mye og hva jeg orker å lese. Det jeg har blitt riktig glad for i det siste er iBooks. Det er selvfølgelig ikke samme utvalget som i en (nett)bokhandel. Men det er veldig greit å bare strekke ut armen etter iPad’en og finne en eller annen ‘røverbok’ når en ligger der og ikke orker så mye.

  • Helt enig! Jeg varierer mellom å lese papirbøker og å lese bøker på iPad. Så langt har jeg brukt Kindle-appen mer enn iBooks, og handler bøker via Amazon som jeg får inn der. Det er utrolig kjekt, men man må følge med og tenke på at det faktisk er _virkelige_ penger man bruker også… hehe 😉

   Håper du har krefter til å lese noe spennende og givende fremover!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.