Gleden over distraksjoner

9

Distraksjoner er ikke bare en fin ting for å få tiden til å gå, det gjør det også lettere å holde ut smerter og andre plager. 

Forskning viser at mental distraksjon faktisk fungerer fint for å takle kroniske smerter. (Søk på «distraction pain management» i Google.)

Jeg tenkte på dette i går, da jeg hadde litt nødvendig liggetid. For noe må man jo ha å gjøre, når det er mange timer i døgnet (i våken tilstand) man ikke klarer å være på beina. Facebook og andre sosiale medier, spill, blogging, bøker, filmer – det konsumeres og produseres, alt etter behov og krefter.

Av og til er det hele så fryktelig kjedelig, og jeg vil gjøre alt annet enn å ligge og lese enda en bok eller se enda en film, Facebook føles «oppbrukt» og hvorfor skal jeg egentlig blogge?

Men så kommer den dagen og de timene når man finner en TV-serie som virkelig fenger, eller en bok som er så oppslukende at man rives med av handlingen og vips ser jeg på klokka og det har gått mye lengre tid enn jeg trodde! Denne gleden er så stor, det å ikke bare få tiden til  gå, men å føle at den tiden som har gått er fylt med glede! 

Vi blir verdensmestre i å kjede oss når vi ligger slik, så om vi finner noe som gir en gledelig distraksjon, og får tida til å gå nesten uten at vi merker det, så er det så ekstra verdifullt.

Selv om det kan virke banalt for utenforstående. 😉

love-book

Share.

About Author

9 kommentarer

 1. «Denne gleden er så stor, det å ikke bare få tiden til gå, men føle at den tiden som har gått er fylt med glede! »

  Det du skriver her, er så viktig for oss.
  Tenk å få noe godt og meningsfult ut av all denne hviletiden, da blir all denne tiden fylt med noe annet enn bare å vente på «bedre tider».

  klem.

 2. En veldig hyggelig distraksjon for meg er det når det kommer gode blogg-innlegg (som dine) fra me-verdenen 😉
  Er ellers enig i hvor uendelig viktig det er å finne noe godt å fylle tiden med så en har noe å se frem til og kan glemme seg selv for en stakket stund. Gode TV-serier er høyt skattet her i huset!

 3. Fint at du skriver om dette, Cathrine, og litt pussig siden jeg tenkte på å skrive om nettopp dette for to dager siden! 🙂 Men, det var bedre at du gjorde det. Fint å lese innleggene dine, forresten.

  Jeg bruker forskjellige typer mental distraksjon. Noen ganger slår jeg på tv, skrur av lyden, og prøver å finne noe som fanger fokus og interesse. Det er jo ikke alltid jeg klarer det men det er fint å være oppmerksom på dette slik at man bruker de metodene man kan for å få det bedre i hverdagen.

  Andre ganger tvinger jeg meg opp og gjør noe så enkelt som å se ut av vinduet. Utfordringen er å finne balansen, synes jeg. Noen ganger trenger man virkelig å skru av alt og hvile, mens andre ganger er det nettopp dette å distrahere seg selv litt som skal til.

  Håper det går bra med deg for tiden! 🙂

  • Takk for hyggelig kommentar, Johnny! 🙂 Litt treg til å svare her, det går litt hulter til bulter. Synes det er fint det du beskriver at noen ganger kan det være så enkelt som å se ut av vinduet, det er nettopp slike små hendelser jeg synes det er så godt å få til.

   Ønsker deg gode høstdager videre! 🙂

 4. Det er veldig greit å ha litt ting man kan finne på der man ligger innimellom. Bøker, pc, tlf, bilder, tv og annet etter form og ork. Men nå er jeg på Vikersund Kurbad med andre ME pasienter på mestringskurs og vi øver mye på MIndfulness – en interessant metode for å kjenne og akseptere hvordan kropp, tanke og pust har det akkruat nå. Spenning/avspenning er også en fin teknikk å øve seg mer på. Faktisk synes jeg at selv små sekvenser kan gi mer energi! Fokus på pusten. Kjenne etter. Nesten litt som meditering, men jeg finner det meget nyttig og håper å bli flinkere i hverdagen også. Ønsker deg gode dager videre! 🙂

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.