Adventshilsen og kommentatorhyllest for november!

4

Fikk dere noe julestemning i løpet av den første adventshelga da? 🙂

Jeg må si stemningen kom sigende på her, etter lange og forsiktige forberedelser! I år var vi så heldige at Lille Sprell var hos oss denne første adventshelgen, og det er alltid litt ekstra stas. Tenkte å vise dere noen bilder, de er nok delt litt før her og der, men sikkert nytt for mange også. (Det er liksom så lett å slenge ut et bilde på Instagram og Facebook nå altså, mobilen i hånda alltid…)

For mange år siden broderte min kjære mamma denne adventskalenderen til meg, og den har jeg hvert år siden fylt med kalendergaver til mine nære og kjære. I år begynte jeg ekstra tidlig med planleggingen av julekalenderen for å unngå stress og mas, og det har vært veldig behagelig. Et par turer på postkontoret for å samle opp små pakker herfra og derfra, og et par timer med bånd og papir, og så var det gjort. 🙂

20131201-185805.jpg

Her er det klart for innrykk! Det er alltid like gøy å se ansiktsuttrykket til Lille Sprell når hun får se kalenderen.. 😀

20131201-185645.jpg

En kjær førjulstradisjon er et hyggelig selskap med pinnekjøttmiddag på Waldemars Café her på St. Hanshaugen. Om du har muligheten til å prøve pinnekjøttet her, gjør det! Det er til og med mer enn godkjent av vestlendingene jeg kjenner. 😉 De har også mye annet godt på julemenyen, som andebryst, rådyr, boknafisk og ribbe… mmm!! Bordbestilling anbefales så absolutt, hvis du skal forsøke å få en plass før jul.

20131204-153438.jpg

På søndag var det endelig tid for å tenne det første adventslyset, og med det på plass senket freden og søndagsroen seg i stua. Nå er endelig nedtellingen til jul virkelig begynt, og vi skal gjøre vårt aller beste for å nyte advent og juleforberedelser. 🙂

20131204-153446.jpg

 

20131204-153834.jpg

Jeg er så glad i denne julestjernen, tror jeg kjøpte den første julen etter at jeg ble samboer med Mannen. Jeg bruker å sitte i sofaen om ettermiddagene nå og se vinterlyset forandre himmelen utenfor, helt til den gyldne stripen i horisonten svinner hen og gir plass for vintermørket. Visst er jeg et sommerbarn, men vinteren har også sine skjønne sider.

På plass i huset er det også noen flasker med svært edle dråper, i hvertfall for en utvandret trønderinne. Dette edle gullet trumfer alt av det skvipet dere østlendinger kaller «julebrus» altså. 😉 Disse har jeg vært et stykke av sted for å finne, og båret et utvalg av hjem på ryggen med mye strev, så de vokter jeg godt og de skal kun åpnes på de fineste dagene i kalenderen. (Det er så vidt østlendingene jeg bor sammen med får smake, jeg vet ikke om de verdsetter dette høyt nok! 😉 )

20131204-153843.jpg

Men nok om meg og mine, før vi runder av må jeg sende en hyllest til dere herlige lesere og kommentatorer som har fulgt med bloggen og lagt igjen spor. Her er bloggens topp fem kommentatorer for november 2013:

1. Helene

2. TanteLappe

3. Bambi

4. Johnny

6. EvaH

Tusen tusen takk til dere, og til alle lesere – jeg håper dere har gode førjulsdager! <3

Share.

About Author

4 kommentarer

  1. Så koselig dere har det! Riktig julestemning og kos slik det skal være. Har kommet litt her også, men er ikke så flink til å ta bilder. Jeg kjenner litt på grensene om dagen så har bare ett forsiktig håp om julefred her. Det er lett å bli stresset av alt man skulle ha gjort og burde ha gjort og det man ikke får vært med på.. men jeg øver – puster med magen…. Takk for kommentatortoppen–det sier meg at jeg har vært mye på nett og ikke så mye i det virkelige livet… men men hyggelig å ha deg å følge i tunge tider. Riktig god adventstid 🙂

  2. På topp fem lista enda en gang! 🙂

    Jeg er jo ofte innom og leser, Cathrine, men legger ikke like ofte igjen spor så i måneden som gikk bestemte jeg meg for å bli flinkere. Skal prøve å tenke på det framover også.

    Håper energien fortsetter å stige!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.