ME-forskning: Musklene tar ikke opp nok oksygen

19

Det er nylig kommet en studie som ser på hvordan ME-pasientenes muskler ikke tar opp nok oksygen.

Du finner sammendraget av studien her på PubMed. Jeg håper å få lest hele studien snart, men her er i hvertfall litt av oppsummeringen:

– Vi vet at pasienter med ME (CFS) har kropper som ikke tåler treningsbelastning, men hvorfor og hvordan er et tema som fortsatt er under utforskning.

– Nederlandske forskere har undersøkt oksygenopptak hos ME-pasienter i forbindelse med treningsbelastning.

– De konkluderer med at muskelcellene til ME-pasientene har et lavt oksygenopptak, og at dette er årsaken til trenings- eller aktivitetsintoleransen. De sier også at resultatene er et argument mot at det er dekondisjonering som er årsaken til det lave fysiske funksjonsnivået hos disse pasientene.

Referanse: Vermeulen RCVermeulen van Eck IW.,   J Transl Med. 2014 Jan 23;12(1):20. [Epub ahead of print] Decreased oxygen extraction during cardiopulmonary exercise test in patients with chronic fatigue syndrome.

I fjor så vi en studie som så på redusert blodgjennomstrømming i hjernen hos ME-pasienter. Jeg har også skrevet noe om treningsintoleranse og studier på dette tidligere.

Her er en annen studie som viser at hos ME/CFS-pasientene tar det lang tid før pH-balansen i musklene er tilbake til normalt etter fysisk aktivitet. Opphopningen av syre i musklene er en kilde til muskelsmerter. Her er en annen om økt smertenivå etter fysisk aktivitet.

Det er altså mange forskere man kan følge med på når det gjelder dette temaet (linker til PubMed-publikasjoner):

Klikk på linkene for å få opp referanselister i PubMed for disse forskerne, der er det mye interessant.

Er det noen jeg har glemt? Tips meg gjerne i kommentarfeltet! (Eller andre steder, om du er mer komfortabel med det.)

~

Nå må jeg prøve å glemme ME-saken og ha en hyggelig søndag med familien her. Ser dere senere! 🙂

Share.

About Author

19 kommentarer

 1. Veldig bra. Visste ikke at det er du som står bak Menytt! Jeg kikker innom hver dag, ofte flere ganger om dagen.

  Det finnes etterhvert så mange små studier rundt omkring i verden som finner avvik hos ME pasienter. Leger/forskere burde sette seg ned og gå igjennom alle disse studiene, samle tråder og følge opp de mest interessante sporene videre. Hvorfor sørger ikke staten Norge for at dette skjer? Det er egentlig kjempetrist at ingen tar et slik initiativ.

  • Visste du ikke det? 🙂 Det står i beskrivelsen til siden, men den er kanskje ikke så lett synlig.

   Jeg får lage en ny header som viser at det er jeg som står bak. 🙂

   Veldig hyggelig for meg å høre at du kikker innom så ofte da!

   Ja, alle disse studiene som viser avvik – hvordan skal vi få oppsummert dem? En studie her og en studie der, noen må jo «samle» disse for å vise hvor ille totalbildet faktisk er? Det er vel litt det man har slike internasjonale konferanser til blant annet, så forskere og leger kan komme og få en oppdatering på hele feltet. Men nå har det jo ikke akkurat vært flust med norske leger på disse konferansene da… 🙁

   Jeg ønsker meg en NORSK konferanse eller en samling hvor legene og forskerne møtes og går gjennom internasjonal forskning!

 2. Ja, det er spennende forskning! Slik jeg forsto Mella på.foredrag i høst, så er det derfor organene våre sliter også. Hjerte, tarm, lever, etc….

  Det var så godt for meg å høre en kreftene si at ME er en alvorlig og kompleks sykdom.

  At vi blir tatt på alvor!

  Takk for delingen! Du er super, men det vet du jo 😉

  • Monika Edvardsen on

   Sykdommen ME er en alvorlig og kompleks sykdom fordi det er virus. og virus er elektrisk og kan måles med et Ohms-meter. Noe de som driver med øre akupunktur gjør. sykdommen er forskjellig fra menneske til menneske alt etter hvor lang tid dette viruset har fått lov til å herje i kroppen. det som skjer er at viruset forhindrer elektrolyttene til å ta opp næringstoffer. altså oksygen i lugene. når man da trener og har dette viruset får lov til å herje i kroppen så er det jo soleklart at treningen blir anerob ALTSÅ MINIMALT OKSYGEN OPPTAK. VIL GI EKSTRA SMERTER FOR DE VI DA TRENER PÅ MELKESYRA FRA START,

   Var selv inne på Rikshospitalet med min yngste sønn her i høst. og er kjempe frustrert fordi at han har en annen kronisk sykdom mener de at det er årsaken til at han har alle symptomene på ME. Den elektriske målingene som naturmedisineren har tatt er ikke godkjent av norske helsemyndig heter og derfor gadd de ikke engang å se på målingene.

   vi er elektriske og Når det finnes en måte for å lese hvordan kroppen jobber med et Ohmsmeter(en skala fra 0 -100) og når målingene viser mer en 40 jobber ikke kroppen slik den skal ,og tenger en justeringer. noe som skjer med akupunktur.

   Viruset er lunefuldt. det jobber seg i gjenom organene og blir der. får å gjørenoe med dette må endorfiner trigges og de igjen gjør slik at elektrolyttene igjen gjør jobben sin.
   derfor fungerer den nye MS medisinen så bra medpasienter med kroniske lidelser. for de det trigger endorfiner.

   Har selv hatt ME viruset ved flere anledniger og jeg kan sitte i stolen i mi eiga stue og kjenne at nå er viruset til bake. og turen går til Larvik til en fantastisk natrurmedisiner som siden 1995 har hatt ME pasienter med variert sykdoms grad, men som kan på et tidlig tidspunkt se at viruset har angrepet organene. og behandling med nåler eller laser er påkrevet om man skal bli kvitt dette på ett tidlig tidspunkt.

   og det er klart. hvis ikke den elektriske balangsen er korekt vil heller ikke næringsoptaket bli riktig. Dette bø
   r det virkelig forskes på. Ta gjerne konakt om det er noe som er uklart

   • Dette var hakket for påståelig, selv om du sier en del interessante ting. Ingen vet hva ME er, og å kalle det «ME-viruset» blir veldig feil.

    At det er mange prosesser i kroppen som ikke gjennomføres/fullføres som de skal høres logisk ut, men du uttaler deg bastant og bedrevitende om noe ingen på jord hittil har funnet svar på.

    Leter du etter et publikum tror jeg denne presentasjonen passer best på noen som vet mindre om ME enn de som faktisk har sykdommen.

    • Monika Edvardsen on

     vel jeg har hatt denne sykdomen i huset i snart et tiår.både med bekreftelse fra ME klinikken og fra naturmedisner. jeg ser når barna blir syke for da blir de bleke og blodtrykket faller. med akupunktur kan de være bra i mange uker ja til og med mnd.. i2004 var det forsket fram i negland at det var virus og derfor bruker jeg dnne betengnesen. virus er elektris og heger segpå elektrolyttene som skal ta opp oksygenet i blodet. derfor får de som trener for lite oksygen fra første sekund. og før du legger ut om hva du måte mene om meg og mine påstander så tenk at det kan være rett det denne naturmedisineren har sakt i 20 år. den elektriske motstanden er veldig viktig. og mye kan fikses med maten ,men da r det ikke virus men E-stoffer som ligger bak at næringsopptak blir feil. da er det ikke lunger og bihuler halskanal som ikke gjør jobben sin, da er det. Jeg har tross alt ved fler anledninger sett på mine venner og sagt at jeg er overbevist om at de sliter med viruset. og etter flere års utreding så har legene kommet fram til samme resultat. det stod i papirene jeg henta på nettet i 2004 at En som Har ME kan se det på en annen pasient at de sliter med det samme.

     Siden jeg ikke når fram hos leger og vitenskapsmenn så oppfordrer jeg til at det må settes i gang forskning der den elektriske tilstanden blir målt hos ME passienter og jeg er overbevist om at det vil slå ut ganske likt i forhold til lunger, bihuler og halskanal og målingene vil ligge på ganske tett opp til hundre om det er «ME- VIRUS» de sliter med. ? og – ioner skal inn og ut av kroppen og mætr de hindringer når de ikke fram eller de kommer ikke ut igjen så sån er det bare.
     på 1500 tallet brant de hekser og heksemestere på pålet, de var datidens naturmedisinere. så vi er ikke kommet lengre i 2014 at naturmedisinere hører vi ikke på.
     Våkn opp det handler om den elektriske tilstanden i kroppen vår, i hjertet finnes det noe som heter sinusknuten, den sender elektriske impulser, gjør den ikke??
     noen mener at vi mennesker ikke kan være elektriske. vel vi er det.

 3. Monika Edvardsen on

  når det er lite oksy gen til muskel cellen vil det jo også bli lite oksygen til hjernecellene og lite oksygen til resten av cellene som trenger oksygen, så dette har med elektrolyttbalangsen og gjøre, er de fulle av E -stoffer og virus vil ikke opptak av næringstoffer og oksygen bli perfekt. ergo får vi andre sykdommer i tillegg.
  Naturmedisiner Ragnar Refsdal i Larvik har i snart 20 år sagt at det blir for lite oksygen til cellene for de elektrolyttene er fulle av ME-Virus. fordi dette viruset konsentrere seg om lunger,bihuler og halskanal, men etter en tid i kroppen vil det også gå over til mage og tarm

  • Jeg vil gjerne høre HVILKET virus det er naturmedisiner Ragnar Refsdal snakker om.
   «ME-virus» er for uspesifikt.

   En av verdens fremste virusjegere, Ian Lipkin, studerer nå virus og ME. Den studien er det mange forventninger til.

   • Monika Edvardsen on

    da må du nesten ta kontakt med han. tror ikke han er uvillig til å dele sine erfaringer etter 33 år som akupunktør/natumedisiner, men skynt deg. han går av med pensjon 15. mai
    Ve

    t at han har hjelpa mange med dette viruset.

 4. Det er godt ment da i hvert fall! 🙂

  Når nabodama kom med en elektromagnetisk feltmåler, rett etter jeg kom fra Tyskland, gikk jeg nesten bananas!

  Jeg lå og vred meg i smerter, mens NAV, SIV, HELFO og Fylkesmannen omtrent torturerte meg og mente jeg hadde fått adekvat behandling, og jeg fikk INGEN behandling på nesten 2 år. Som så mange andre måtte jeg ut med drøye 100 000 kr. for behandling på BCA. Men det skulle jeg gjort lenge før.

  Husket omtrent ikke navnet mitt…

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.