Viktig undersøkelse om konsekvensene av uførereformen.

6

Er du uføretrygdet? Da er det viktig at du deltar i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon sin undersøkelse om konsekvensene av den nye uførereformen! 

sporreundersokelse-uforetrygd

 

Som mange husker var det i fjor en større debatt om innføringen av den nye uførereformen.

– Ut i fra de tilbakemeldingene vi får er det tydelig at den nye uføretrygdordningen gir uheldige konsekvenser for enkelte, og at enkelte rett og slett får mindre å rutte med enn tidligere. For de som har minst fra før er dette dramatisk, sier fagpolitisk leder i FFO, Ingunn E. Ulfsten.

Nå vil FFO kartlegge hvilke konsekvenser innføringen av den nye uførereformen har hatt.

Les mer om undersøkelsen på FFOs sider.

Spre gjerne dette innlegget eller link til undersøkelsen videre, slik at FFO får inn så mange svar som mulig. 🙂

 

Share.

About Author

6 kommentarer

  1. Takk for nyttig lenke. Men kan det være at FFO har forhastet seg her. De spør etter nettoutbetalt i januar 2014 sammenlignet med 2015.Her er det mange muligheter for feil. Selv har jeg fått tabell med %-trekk når det er flere som betaler ut trygd (for min del KLP og NAV). Begge har valgt å bruke %-trekk på 44%. Det fører til at jeg får svært mye mindre utbetalt i år sammenlignet med i fjor. Men skatten skal vurderes når jeg har levert selvangivelse for 2015, og jeg vil da få mye igjen på skatten. Først da vet jeg hva nettoutbetaling er per måned i år. Å få dette korrigert allerede nå, går selvfølgelig også an, men det forandrer ikke utbetalingen i januar som FFO spør etter.

    • Jeg vet dessverre ikke, men jeg synes du på en eller annen måte burde få formidlet betenkningen din til FFO.

      Det finnes kanskje en mulighet i skjemaet til å legge igjen en ekstra kommentar?

  2. Helt enig! Så enkelt er det dessverre ikke … Mange gikk over fra AAP til uføretrygd i begynnelsen av året, da ble det inntektsendring, og nå igjen. Så skal man sette seg inn i skatteregler for uføre både for 2014 og 2015 samtidig, og det er først når likningen kommer, at man kan være sikker på å ikke ha regnet feil eller misforstått noe. Man kan ikke bare gå ut fra at skattetrekket for begge årene stemmer.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.