Aksept

10

j0438934

Å akseptere seg selv som den personen man er, både med de gode og dårlig sidene, er frigjørende. Hvis vi ikke har noen hemmeligheter, hvis vi ikke skammer oss over oss selv, er vi frie. Det krever mot å ta risiko – mest av alt kanskje å risikere avvisning – men jo mer du klarer å være deg selv og være glad for den du er, jo mer gir du andre tillatelse til at også de kan være seg selv og akseptere seg selv.

Share.

About Author

10 kommentarer

  1. Hei Cat.
    Ja, du er inne på noe vesentlig. Å akseptere er viktig. Man bor tross alt i sin egen kropp og man har det best om man er fornøyd med seg selv. Da stråler man kanskje ut harmoni og ikke mins man klarer å være raus med andre. Det krever mot å ta risiko – mest av alt kanskje å risikere avvisning – ja, man kan bli avvist. Dessverre er det ofte slik at når man legger hodet sitt frem for hugg, så kommer det noen og hugger det av. Fronter man sterke meninger kan det hende at man blir avvist.
    Jeg tror at denne balansen mellom aksept, hva man tåler og hvilke signaler man sender ut utfordrer en gjennom hele livet. Dette er ikke lett.:-)

  2. Det heter at en skal elske sin neste som seg selv dvs. også seg selv som sin neste.Det tror jeg vi uansett gjør.Mennesker som er aksepterende og rause mot seg selv,blir aksepterende og rause mot andre.Spørsmålet blir:Hva hindrer oss i dette? Jeg tror årsaken er at vi bærer med oss en negativ kulturarv.Vi har lært oss å se på de negative konsekvensene av sjelelige skader og nødløsninger som et utslag av dårlig bruk av vilje,som mangle på moral og etikk.Dermed må de sjelelige skadene kamufleres,og resultatet blir en ensomhet som gjør skadene enda større.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.