Jeg har lest…. «Fuglehotellet» av Tiger Garté

5

Jeg har fulgt Tigers forfatterskap siden jeg startet denne bloggen, og har fått sansen for denne karens bøker. 🙂

Nå har jeg lest hans siste roman – Fuglehotellet, og vil gjerne anbefale den videre til dere!

Slik beskriver forlaget boka:

Etter et langt og tungt liv som arbeidskar på aluminiumsverket, dør Bår Meldal og etterlater seg et rikt og uklart ettermæle.

Fem år senere reiser barnebarnet Tor tilbake til Øra for å ta seg sommerjobb på Verket og bo hos bestemora Lily, enken etter Bår. Tor sitter med følelsen av at han aldri fikk lære bestefaren ordentlig å kjenne, og han ønsker klarhet i hva som egentlig skjedde den kvelden Bår døde.
Sommeren på Verket skal vise seg å bli utfordrende på flere måter, og Tor må kjempe for å klare seg i det tøffe miljøet. Samtidig tegner fortellingene til Bårs tidligere kolleger og venner et stadig mer komplekst bilde av bestefaren. Et bilde Tor gradvis blir tvunget til å forholde seg til, selv om han ikke alltid liker det han ser.

Romanen er basert på forfatterens egne opplevelser.

Så, hva skal jeg si om boka… 🙂 For det første at Tiger fortsatt kan fortelle en historie slik at man bare  lese videre. Han har for det andre en ikke altfor høyrøstet og utbroderende stemme, men leder meg lavmælt gjennom historien på en måte som gjør at jeg føler det han skriver om.

Og følelsene kom virkelig da jeg leste denne boka. Det er ikke ofte at jeg sitter og hulker over bøker, men her trilla tårene så det virkelig svei. For det Tiger skriver så sterkt om er for meg forholdet til besteforeldrene. Ja, det brakte frem mange, mange gode minner og et enormt sterkt savn etter mine egne. Det er en absolutt nydelig historie om savn, kjærlighet og tilhørighet.

«Jeg har ikke vært ved grava sia. Ikke på fjellet heller. Ikke på snart fem år. Og jeg burde vært der, men jeg har ikke greid det. Det svir mer enn allslags brannsår og bitt. Jeg håper jeg kan få meg til å gå tilbake denne sommeren.» (Fra «Fuglehotellet»)

Fuglehotellet er virkelig en bok jeg anbefaler å ta med seg inn i sofakroken denne høsten – gjerne med et godt pledd, fyr på peisen, tente stearinlys og noe godt å bite i! 🙂

Fuglehotellet er ventet å komme i salg rundt midten av oktober. Boken kan forhåndsbestilles f.eks. hos Bokkilden. Les også gjerne anmeldelsen i Dagsavisen, men obs! – litt spoileralert der!!

Tidligere anmeldelser av Tiger Garté på denne bloggen: Burnout og Mr. Mike

Bonusspor: Jeg oppdaget en ny blogg – Tigers Frue har en blogg som heter Forfatterfruen. 🙂

Jeg har fått tilsendt et leseeksemplar av Fuglehotellet fra forfatteren i gave – med hyggelig hilsen, takk for det! Alle meninger i bloggposten er selvfølgelig mine egne. Jeg sier av og til ja til bøker fra forlag og forfattere hvis det er noe jeg kunne tenke meg å lese, men gir ingen garantier for at jeg kommer til å blogge om boken.

Share.

About Author

5 kommentarer

    • Tusen takk for en fin kommentar Forfatterfrue! 😀
      Synes dere begge er flinke til å ta i bruk sosiale medier for å spre leseglede og informasjon om litteratur. Det setter selvfølgelig en bokelsker veldig pris på.

      Klem tilbake!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.